Pui cu masline si lamaie



  Un pui preparat mai altfel, mai aromat si putin acrisor. Este perfect pentru pranz sau cina; se serveste alaturi de orez simplu. Se face foarte usor si nu trebuie sa stati prea mult pe langa aragaz :)


Ingrediente:

2 pulpe ( sau 4 copanele)
1 ceapa mare
2 catei usturoi
100 g masline
1 lamaie
200 g sos de rosii
150 ml supa de pui
1 lingurita curry
1 lingura boia dulce
1 lingurita piper
1 lingurita sare
1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Pulpele se spala, se curata si se taie pe jumatate; se condimenteaza cu amestecul de condimente. 


  Se pun intr-o tigaie incinsa si se rumenesc putin, apoi se scot pe o farfurie. In tigaia incinsa se lasa doar putin ulei si se pune ceapa taiata julien si usturoiul. Se calesc putin impreuna, apoi se adauga sosul de rosii, lamaia taiata bucati, maslinele si supa de pui;

se lasa 5 minute pe foc mic, apoi se opreste si se da deoparte.

Intr-o tava mai mare (sau doua mici) se pune sosul si deasupa pulpele. Se pun la cuptor pentru 15-20 minute. Daca mai este nevoie se adauga putina apa sau supa de pui.

Se serveste alaturi de orez simplu, fiert al dente cu sare si piper.



 Follow Me on Pinterest

Print 
Friendly and PDF