Retete de la cititori, editia II


                                                   Durata concurs: 13.02.2012-14.03.2012
                                                   Anuntare castigatori: 15.03.2012






 
               Concursul lunar continua, de aceasta data avem o alta tema/teme si anume "Retete pentru Valentine's Day si Dragobete" si "Retete pentru Martisor" . In aceasta editie vor fi premiate trei retete, care sa coincida cu tematica. Acestea vor fi alese in functie de calitatea retetei, a fotografiei si de originalitate. Astept retete dulci si sarate, in care sa puneti toata dragostea si sa dati curs imaginatiei.
   

Regulile pentru acceptarea in concurs sunt urmatoarele(obligatorii):
- sa intrati pe site-ul http://www.2e-prod.ro/  si sa alegeti cele 3 produse pe care le doriti in caz ca sunteti castigator.
-sa intrati pe blogul http://pietricelesiculori.blogspot.com/ si sa imi lasati link cu bijuteria preferata (dar premiul este o pereche de cercei)
-sa intrati pe siteul http://www.pastaidevanilie.ro/index si sa alegeti produsul care va place cel mai mult.
-puneti pe profilul vostru de facebook link catre aceasta postare (pentru a afla mai multe persoane despre concurs)

Premii:
Locul I: 3 produse alese de pe siteul: 2e-prod + 1 premiu surpriza de la Lady's
Locul II: 10 de pastai de vanilie de madagascar in valoare de 65 Ron
Locul III: 1 pereche de cercei + o carte de bucate si o forma pentru prajituri (oferite de mine)


La aceasta postare lasati cele 5 linkuri si numele vostru complet!

Premiile vor fi trimise  doar pe teritoriul Romaniei (acest lucru nu este un impediment sa participati din strainatate, dar va trebui sa imi dati o adresa din Romania in care sa trimit premiul) .

 Retetele furate nu vor fi publicate si luate in considerare( aici mi-ar placea sa ma ajutati daca observati ceva suspect).  
Retetele se vor trimite la adresa pasiunepentrubucatarie@yahoo.ro insotita de numele autorului.



Sponsori:



1) Ulei Cardinal reprezentat de siteul:http://www.2e-prod.ro/. Pe acest site gasiti ulei presat la rece din diferite seminte :floarea-soarelui, dovleac, susan, nuca etc

"Uleiurile presate la rece  Cardinal sunt uleiuri de o calitate exceptionala, extravirgine, nerafinate chimic.  Produse printr-o tehnologie bio, fara aport  termic sau chimic,  uleiurile presate la rece de floarea soarelui, de dovleac, de susan, etc. au un rol foarte important in alcatuirea unei diete echilibrate si sanatoase. Toate uleiurile presate la rece Cardinal sunt bogate în substante nutritive, au gust placut, vâscozitate si aroma aparte. Crescand consumul de uleiuri presate la rece in locul celor rafinate, veti realiza cu succes profilaxia imbatranirii precoce. "

2) Pastai de vanilie este noul sponsor care se alatura acestu concurs lunar si sper sa il avem cat mai mult timp alaturi de noi. Siteul contine condimente, dar mai ales pastai de vanilie care sunt foarte bune (garantat) si la preturi accesibile tuturor, in comparatie cu ceea ce se gaseste in supermarketuri.
 
3) Pietricele si culorieste o fata cu maini de aur, care creeaza bijuteri, pe care o gasiti aici. Premiul oferit de ea consta intr-o pereche de cercei care reprezinta oarecum imaginea blogului, adica cercei cu cirese :)

Multumesc tuturor sponsorilor!!



Spor la gatit cu ❤❤❤ si pentru ❤❤❤. Astept cat mai multe retete!!


15.03.2012





 Multumesc tuturor pentru retetele inscrise in concurs :) Multumesc si sponsorilor: 2Eprod , Pastai de vanilie si Nicoleta.
Castigatorii sunt:

Locul I: Angelica Nistor
Locul II:  Nicoleta Grofova
Locul III:  Laura Dachman
Rog cele trei castigatoare sa imi trimita pe mail (pasiunepentrubucatarie@yahoo.ro)  adresa completa si numarul de telefon. 

Retete incrise in concurs:

Panna Cotta cu jeleu de portocale 


Autor: Violeta postolache
Ingrediente
1/2 l frisca lichida
1/2 litru lapte
1 kg portocale
3 plicuri gelatina(30 gr)
300 gr zahar
1 plic vanilie bourbon
1 plic finesse de portocale

Mod de preparare


Punem intr-o craticioara laptele impreuna cu 200 gr zahar si il lasam pe foc pana se dizolva zaharul.Laptele nu trebuie sa fiarba.
Punem doua plicuri de gelatina intr-un castronel si adaugam apa rece cat sa o acopere. Lasam sa se hidrateze apoi o punem peste frisca lichida si punem pe foc mestecand continuu ca sa se dizolve gelatina fara a ajunge insa pana la punctul de fierbere.
Amestecam apoi frisca cu laptele si adaugam plicul de vanilie bourbon.
Turnam lichidul cu grija in pahare, lasand loc si pentru jeleul de portocale.
Dam paharele la frigider. Eu le-am pus pe cele mari in picioare iar cele mici inclinate
Dupa ce s-a intarit panna cotta scoatem paharele si asezam deasupra feliute de portocale.
Intr-o craticioara punem cca 300 ml suc de la portocale si 100 gr de zahar. Punem pe foc pana se topeste zaharuladaugand si un pliculet de gelatina hidratata in prealabil cu apa rece si plicul de finesse de portocale. Mestecam pana se incorporeaza bine gelatina. Lasam sa se racoreasca si turnam usor in pahare peste portocale.
Dam din nou la frigider ca sa se intareasca jeleul. Pastram la rece pana in momentul servirii.

 

 

 

 

 

Prăjitură cu migdale şi cremă de ciocolată



Autor: Iolanda&Georgiana Voinea
Ingrediente pentru blat:
200 g făină
100 g zahăr
125 g unt topit şi răcit
1 lingură esenţă de migdale
4 ouă
1 plic praf de copt
5 linguri cacao
Ingrediente pentru cremă:
200 ml smântână lichidă
200 g ciocolată cu lapte
2 plicuri de zahăr vanilat 
1 mână de migdale măcinate 

1. Untul se amestecă cu zahărul, până devine cremă.


2. Ouăle se bat timp de zece minute cu mixerul, după care le punem peste unt şi mixăm 5 minute.


3. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacaoa şi mixăm bine 5-10 minute.


4. Compoziţia se pune într-o tavă rotundă unsă cu unt şi se dă la cuptor pentru circa 30 de minute.


5. Când este gata, se scoate şi se lasă să se răcească complet, după care se taie pe jumătate.



6. Pentru cremă procedăm astfel:smântâna lichidă se pune într-un bol, se adaugă zahărul vanilat şi se bate până se întăreşte. Între timp topim ciocolata la bain marie. O lăsăm să se răcească puţin şi o turnăm peste smântână. Se amestecă uşor cu lingura. 


7. Blatul se însiropează cu rom sau cu esenţă de rom. Pe un platou punem jumătate de blat, ungem bine cu cremă, după care punem deasupra şi celălalt blat.
8. Se îmbracă totul în cremă , se decorează cu fulgi de ciocolată şi inimioare din zahăr.Se lasă la rece circa 2 ore.

                                                                        
                                                                      Enjoy!


 

 

 

 

Biscuiti de Dragobete si Martisor




Autor: Laura Dachman

Ingrediente
        
200 gr unt, la temperatura camerei
·         50 gr zahar
·         semintele de la 1 baton de vanilie
·         2 oua
·         400 gr faina
·         1 lingurita praf de copt
·         1/8  lingurita bicarbonat de sodiu

Glazura : 1 albus de ou (nebatut) amestecat cu 100-200 gr zahar pudra (depinde de cat de tare doresti sa fie compozitia) + esenta de vanilie


Preparare


   Incinge cuptorul la 180°C.   
  Bate untul cu zaharul si semintele de vanilie.Incorporeaza oaule, cate unul pe rand. Amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu apoi incorporeaza-le in compozitia precedenta.   
  Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si decupeaza ce forme doresti.Da biscuitii la copt.Lasa-i sa se raceasca apoi decoreaza-i dupa imaginatie.



Prajitura cu 11 oua

Autor: Gavrilesc Georgiana

Blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 praf de sare
ulei pentru tapetat
Crema:
 5 galbenusuri
 5 lg zahar
100 ml lapte
1 lingura faina
250 gr margarina
 1 lingura esenta de vanilie
Spuma:
5 albusuri
10 linguri zahar
Blatul:
   Se bat/mixeaza albusurile cu un praf de sare, spuma. Se adauga zaharul si se bate in continuare, apoi adaugam si galbenusurile si batem pana ce acestea se amesteca bine cu compozitia. Adaugam faina si amestecam cu grija de jos in sus(nu mai batem).Ungem o tava de cuptor si o tapetam cu hartie de copt, cuptorul il preincalzim si punem la copt blatul la foc mic pentru 20-25 minute. Cand este copt il scoatem si-l lasam la racit.
Crema:
  Amestecam toate igredientele , fara margarina si esenata de sare. Punem compozitia pe foc si amestecam in ea continuu, o fierbem pana avem o crema de compozitia ciulamalei. Cand este calaie adaugam margarina si esenta de vanile...amestecam bine cat sa nu mai ramana bucatele de margarina neomogenizate in crema. Aceasta crema o intindem pe toata suprafata blatului.
Spuma:
    Batem albusurile spuma , adaugam 5 linguri zahar si batem pana se dizolva, celalalt zahar (5 linguri) se pune la topit (ars). Cand zaharul este ars bine se aduaga in albusuri si cu ajutorul telului batem albusurile cu zaharul ars energic pentru a nu se forma bomboane de zahar ars in spuma.
     Spuma se intinde peste crema. Se orneaza cum dorim. Eu am ornat cu afine din afinata, in forma de inimioara...doar suntem in luna iubirii...















Cutie inimioara cu bomboane



Un blat red velvet si o crema fina, prezentate intr-o cutie inimoasa cu bomboane.Acum desertul e la indemana ,asa ca nu-mi ramane decat sa va urez Happy Valentine's day tuturor!!!!


IMG_2030.JPG


Autor: Angelica Nistor

Ingrediente:


Blat:

-270 gr.faina
-1/2 lingurita de sare
-550 gr.zahar
-225 gr.unt
-2 oua
-1 lingura de cacao
-1 1/2 linguri de colorant rosu lichid
-240 gr.lapte batut
-1 lingurita esenta de vanilie
-1/2 lingura bicarbonat
-1 lingura otet

Crema:

-250 gr. branza fina
-200 gr.zahar
-250 gr.unt
-2 lingurite esenta de vanilie

Bomboane
(pe langa foaia de blat ne mai trebuie):
-1 lingurita esenta de vanilie
-100 gr.unt
-pasta de zahar alb,roz
-100 gr. ciocolata menaj

Decor:

-1/2 pachet de unt
-pasta de zahar rosie
-diferite inimioare

Mod de preparare:


Blat:

1.Amestecam faina cu sarea si apoi punem vasul deoparte.
2.Intr-un bol amestecam pana devin spuma untul si zaharul .
3.Adaugam apoi la unt ouale, cate unul pe rand,mixand bine dupa fiecare.
4.Adaugam peste si mixtura de faina alternativ cu iaurtul,incepand si terminand cu faina.
5.Adaugam si esenta de vanilie.Intr-un castronel punem colorantul lichid si cacaua si amestecam cu o furculita pana devine ca si o pasta.O adaugam in compozitie.Mixam bine.

IMG_2003.JPG


6.In alt castronel stingem praful de copt cu otetul omogenizam bine si cand face spuma le punem imediat in aluatul format.Mai batem la viteza medie-mare 1-2 minute pana aluatul este omogen.

7.Impartim totul in 3 cantitati egale.
8.Turnam compozitita intr-o tava tapetata cu unt si faina si o nivelam cu o spatula .Dam tava la cuptor 25-30 de minute sau pana blatul este patruns si trece testul scobitorii.Cand e gata il rasturnam si il lasam la racit.Le coacem apoi si pe celelate doua.

IMG_2005.JPG


Note:

Eu am copt 3 blaturi separat pt.ca am vrut sa fie in forma de inimioara si tava era cam mica...insa...intr-o tava inimioara mai mare se poate coace tot odata si apoi taiat in 3 .
Daca tava e rotunda,in acest caz,dupa ce blatul este copt si racit,decupati-l in forma de inimioara ,taiati-l in trei,si din bucatile care cad la taiere faceti bomboanele de deasupra.Varianta asta are trei foi,deci tortul va fi mai inalt,al meu nu a vut decat doua.

Crema :

1.Intr-un bol punem branza,untul ,esenta de vanilie si batem pana devin spumoase.
2.Adaugam apoi pe rand si zaharul, marind viteza si batand in continuare pana se omogenizeaza.
Note:Daca crema este prea groasa mai puteti adauga putin lapte ca sa se inmoaie,daca este prea subtire mai puteti adauga putin zahar ,sau sa o dati la rece ca sa se intareasca .

Bomboanele:

In timp ce tortul sta la rece,luam o foaie de blat din cele 3 si facem bomboanele asa:sfaramam bine foaia ,punem esenta de vanilie si untul si omogenizam bine.Din compozitita rezultata modelam intre palme bilute potrivit de mari pe care le dam la rece.Dupa ce s-au intarit ,cateva le trecem prin ciocolata topita;

IMG_2008.JPG


IMG_2009.JPG


si cateva le imbracam in pasta de zahar;


IMG_2007.JPG


Deasupra le decorati deasupra dupa cum va place.Eu am facut asa:


IMG_2020.JPG


Ansamblare:

Ungem celelalte 2 foi de blat cu crema,le suprapunem ,ungem cu crema tortuletul rezultat si in exterior pe toate partile si apoi dam il la rece.

Dupa ce s-a racit bine , il imbracam in pasta de zahar rosie asa:


-intindem pasta de zahar si decupam o inimioara mai mare ca si dimensiunea tortului cu vreo 2 cm.si o punem pe platoul suport.


IMG_2012.JPG


-ungem mijlocul cu unt;


IMG_2013.JPG


-apoi asezam tortul;


IMG_20142.JPG


-decupam o alta inimioara care sa aiba dimensiunea tortului .Pe asta o punem deasupra .


-acum decupam si punem o bentita mai inalta cam cu vreo 2 cm. decat inaltimea tortului ,pe margine ...incercam sa facem sa semene cu o cutiuta in care vom pune ceva.(Eu m-am ajutat de rigla si am masurat sa fie egale dimensiunile).


-punem apoi bomboanele in hartiute,le asezam pe tort,mai lipim pe lateral cateva inimioare din pasta de zahar sau mai decoram cum ne place.


IMG_2025.JPG


Gata de servit!

Pofta cu iubire va doresc!!!












Ciocolata roz


 
 Autor: Elena Toma

 Va trebuie:
225 g zahar
70 ml apa
1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
75 g unt
250 g lapte praf
2 linguri stafide tocate
2 linguri fulgi de migdale
1 lingura zeama de sfecla rosie proaspat stors

Deci, zaharul si apa se pun la fiert, se adauga zeama de lamaie si se fierbe 5 minute la foc mic.
Se adauga untul taiat cubulete, se amesteca energic si se da deoparte. Se toarna siropul fierbinte, in fir subtire, peste laptele praf, amestecand cu simt de raspundere ca sa nu se formeze cocoloase.

Se adauga stafidele tocate si fulgii de migdale si zeama de sfecla, amestecand pentru o colorare cat mai uniforma. Sau puteti sa o lasati cu dare de culoare prin masa de ciocolata, depinde cum va place.

Se ung forme cu putin ulei si turnati amestecul cald pentru a se raci. Daca sunt forme de silicon, fara detalii marunte, nu este nevoie sa fie unse. Eu am avut unele un forma de trandafir, care chiar daca au fost unse, aceste detalii nu s-au putut pastra. 
PS - le-am folosit aceste forme si la aluaturi, acelasi efect! Deci... nu vi le recomand.




Eu am pus ceva fulgi de migdale si deasupra, dar este o chestiune de inspiratie. 
Aaa, inca ceva:
1. Am pus intentionat imaginile cu stropii de ulei, ca sa va conving ca le-am uns si tot degeaba.
2. Va arat intentionat sfecla rasa, ca sa vedeti ca am folosit colorant natural si ce culoare frumoasa si vivanta se poate crea, fara chimicale. Aceasta precizare este un adaos la protestul meu intens contra prafurilor si substantelor chimice, atunci cand ele pot fi evitate!

Nu-i asa ca acest roz va face sa-i oferiti o inimioara de ciocolata roz partenerului dvs? Macar cat sa va amuzati impreuna!


"Trandafirii" nu au iesit aidoma, dar aspectul ciufulit este haios, zic eu. Puteti sa va jucati cum va place sau sa folositi alte forme care va plac.

Eu va ofer o inimoara de ciocolata pentru cei care doresc un semn dulce de dragoste.






Portocale in sos cu frisca
Andreea Mihaela Lazar
Pentru 3-4 portii: 3 portocale, 4 linguri de zahar, un cub de unt, frisca.


Se curata portocalele de coaja, astfel incat sa nu se taie si din partea alba deci doar coaja portocalie. Apoi se taie fasii cojile si se curata portocalele si de partea alba. 

Cojile portocalii se pun la fiert in 2 ape. Cine doreste mai amar poate sa le fiarba doar intr-o apa.

Stoarcem sucul de la o portocala. Topim untul intr-o tigaita si punem apoi cojile fierte, zaharul si sucul de la portocala. Lasam pana se formeaza un sos ca un caramel.

Pentru servire, portocalele se taie felii rotunde. Pe farfurie se aseaza cate o felie de portocala, peste ea se pun cojile caramelizate si se orneaza cu frisca.





PRALINE CU DULCEATA DE TRANDAFIRI SI CIOCOLATA ALBA


Autor: Nicoleta Grofova

INGREDIENTE:
  ciocolata cu lapte pentru menaj
  Umplutura:
 60 gr smantana pentru frisca
 10 gr unt
 100 gr ciocolata alba
 60 gr dulceata de trandafiri (2 linguri mai pline)

                     
Pregatim ingredientele:

Pregatirea ciocolatei:
O incalzim la bain marie pina ajunge la temperatura de 46°C. Trebuie sa fiti atente pentru ca foarte repede ajunge la aceasta temperatura. Chiar daca nu sunt toate bucatelele de ciocolata topite in acest moment, nu va faceti griji. Prin amestecarea continua toate se topesc. Acum ar trebui sa turnam ciocolata pe o placa de marmura. In general cind aceasta activitate nu se desfasoara la nivel profesional, asa cum este si cazul meu, am citit ca se foloseste o bucata de sticla. Asadar, turnam ciocolata si cu o spatula de platic sau de metal speciala incepem sa lucram ciocolata pina ajunge la temperatura de 27°C. In acest moment o adaugam in bolul de dinainte si o lasam la bain marie pina ajunge la 30-32°C. Atentie mare! Aceasta se intampla intr-o clipa avand in vedere ca temperatura trebuie sa creasca cu numai 3-5°C. Daca ajungem la o temperatura mai mare intreg procesul este compromis. Acest proces poarta denumirea de temperarea ciocolatei si trebuie facut intocmai. In caz contrar, reluam procesul.

Turnam ciocolata in formele de praline. Incercam sa tapetam peretii formelor cu ciocolata si batem cu forma de blatul de la bucatarie pentru a scoate eventualele bule de aer. Acestea exista si trebuiesc scoase. In continuare trebuie sa scurgem surplusul de ciocolata din forme. Am folosit in acest sens gratarul de la cuptorul cu microunde sub care am pus o bucata de hartie de copt. Eventual daca nu curge ciocolata, o batem de gratar, numai ca de data asta cu forma intoarsa invers, sper ca este logic, nu? Cu o spatula indepartam excesul de ciocolata de la suprafata formei si bagam forma la rece pina pregatim umplutura.
 Eu am ales sa folosesc o forma de praline cu motive specifice zilei indragostitilor. Am folosit ciocolata alba pentru a umple aceste motive, lucru evidentiat de fotografiile atasate.





Pregatirea umpluturii:
Dulceata de trandafiri o mixam pina obtinem o pasta fina.

Intr-un ibric curat ( fara alt miros) turnam smantina. Adaugam untul si dam la foc mic pina se topeste. Cind s-a topit, luam de pe foc si adaugam ciocolata alba si amestecam cu un tel pina se topeste si aceasta. Cind am obtinut o crema fina adaugam dulceata de trandafiri mixata. Odata incorporata, umplutura noastra este gata.


Turnam in fiecare forma umplutura pina la 2/3 din volumul ei.


Dam la rece alte 10 minute. Apoi umplem suprafata ramasa cu ciocolata. Daca nu va ramane ciocolata indeajuns sa umpleti formele si folositi ciocolata scursa pe hartia de copt (aceasta dupa 10 minute la rece se dezlipeste foarte usor si poate fi refolosita) trebuie sa reluam procesul de temperare al ciocolatei. In acest punct pralinele noastre sunt gata. Eu le-am lasat in forme pina a doua zi cind le-am scos cu grija sa nu le stric. Le asezam in cosulete speciale de hartie si le putem servi.




Budinca de vanilie cu piure de capsuni

 

Autor: Ciobanu Roxana

Ingrediente

Mod de preparare:
Budinca: Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul. Adaugam zaharul pudra,faina,zaharul vanilat si cateva linguri de lapte. Amestecam bine pana obtinem o pasta subtirica. Restul de lapte il punem intr-o cratita la fiert. Cand da in clocot ,tragem de pe foc laptele si turnam amestecul cu faina in fir subtire. Punem inapoi pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa,apoi dam deoparte.
Piure de capsuni: Capsunile le sfaramam cu o furculita si nu in blender ca sa ramana bucati mari. Gelatina o lasam 10 minute la inmuiat in apa rece,apoi o punem  pe baie de aburi,insa fara a a o infierbanta. Peste capsunile pisate punem zaharul pudra ,apoi gelatina calduta si amestecam energic.
Pregatim niste cupe ,pe fundul lor punem o lingura piure de capsuni,apoi un strat de budinca,un strat de capsuni , deasupra iar putina budinca. Lasam sa se raceasca ,apoi servim.
Sa fiti iubiti de cine doreste sufletelul vostru!!





Muffins in love


Autor: Ramona Roman


Ingrediente

140 gr fãinã
un praf de sare
1+1/2 linguri cacao
1/2 linguritã bicarbonat
1/2 linguritã praf de copt
120 ml buttermilk( la lapte se adaugã o lingurã ( 15 ml) de otet sau suc de lãmâie)
1 linguritã esenta de vanilie
colorant alimentar rosu
60 gr unt
170 gr zahãr
2 ouã la temperatura camerei

Icing
110 unt
110 cremã de brânzã
450 gr zahãr praf
1 linguritã esentã de vanilie
Top
inimioare de zahãr, zahãr colorat

Preparare


1) Pre încãlzeste cuptorul la 180ºC.
2) Amestecã fãina ,sarea, cacao,bicarbonatul si praful de copt  într-un bol.
3) În alt bol amestecã buttermilk, vanilia si colorantul alimentar pânã se dizolvã complect.
4) Mixeazã untul topit si rãcit cu zahãrul si ouãle întregi.
5) Adaugã primele 2 amestecuri peste unt si zahãr, câte putin, amestecând tot timpul.
6) Pregãteste formele de muffins cu formele de hârtie , si pune în fiecare formã cu lingura din aluat, împarte egal.
7) Dã la copt cam 15 -20 minute ( ventilat).
8) Lasã sã se rãceascã si preparã Icing-ul.
Eu am folosit Ricotta doar,  în care am pus colorant si am decorat cu inimioare de zahãr, cristale de zahãr si zahãr rosu. 






Cupcakes Alba ca zapada



Autor: Bolbol Liliana


Ingrediente:
pentru cupcake:


375 gr faina

2 linguri cacao

 un praf de sare

 300 gr zahar pudra

 un praf de copt

 2 linguri de colorant rosu

 275 gr unt topit

 2 oua mari

 semintele de la o pastaie de vanilie ( eu am pus Bourbon)


pentru crema:

 200 gr unt topit

 250 gr de zahar pudra

 200 ml de smintina pentru frisca

 esenta de migdale

 bobonele de decor si inimioare


Preparare:
     Se preincalzeste cuptorul la 180 grade. se ung formele sau se pregatesc hirtiile de briose , eu am fofolsit forme de silicon in care am pus hirtii si nu a trebuit decit sa le pun pe masa in asteptare.
   Se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea, praful de copt si cacaoa intr-un vas. Se pune untul topit si racit in alt vas si se amesteca cu viteza mica cu zaharul pina la omogenizare, apoi cu viteza mare pina face spuma, se adauga ouale cite unul si colorantul impreuna cu vanilia. Se omogenizeaza bine si se amesteca treptat la aceste ingrediente cele uscate, in 3 etape, ca sa poata fi omogenizate mai bine, cu un mixer, la viteza medie.
  Se umplu formele cu compozitia rezultata , lasind cam 3-4 mm de la marginea formei, ele crescind ca niste ciupercute.Se pun in cuptorul incalzit si se lasa 20 minute, rezultind ca 24 bucati . Se racesc si se pun deoparte.
   Crema se face amestecand untul topit si racit cu zaharul pudra si esenta de migdale , pina la dizolvarea sa, apoi adaugind smintina si marind viteza mixerului, pina la obtinerea unuei creme onctuoase si ferme. Se raceste crema si cu o lingurita se pun pe cupcakes cam 2 lingurite mici pe fiecare. se orneaza cu bombonele si inimimioare . Se servesc.





Tort cu ciocolata si migdale
 Autor reteta: Dana Nazare
Ingrediente

Blat cacao

Blat migdale
Crema ciocolata
Glazura

Akum vom trece la Actiune!
Pregatim blatul cu cacao astfel: Galbenusurile le frecam cu zahar pana devin o crema si adaugam o lingura de ulei.
Faina, cacao si praful de copt le amestecam si le turnam peste compozitia de oua. Albusurile le batem spuma.
Turnam compozitia de albusuri peste cea anterioara, mestecam cu miscari verticale. Punem totul in tava si dam la copt la 180 pana trece testul cu scobitoarea.
Cum am procedat cu migdalele? Am cumparat migdale proaspete, am pus 2 litri de apa la fiert, cand a dat apa in clocot am luat-o de pe foc, am turnat migdalele. Le-am lasat 15 minute, apoi le-am scos din apa fierbinte si le-am trecut sub jet de apa rece. Le-am decojit si le-am bagat in cuptorul incalzit (unde am stins focul) si le-am lasat 20 minute. Apoi le-am dat prin masina de nuca.
Am batut 4 albusuri spuma cu zaharul, aproape bezea. Am adaugat pe rand galbenusurile. Apoi am adaugat cateva picaturi ulei de migdale, migdalele macinate si faina. 

Am copt blatul la 180 pana a trecut testul cu scobitoarea. 
Crema: Am pus pe baie de aburi ciocolata si untul. Cand s-au topit si au devenit lichide am adaugat pe rand galbenusurile.
Am lasat deoparte si am preparat gelatina conform instructiunilor. Am adaugat gelatina si am lasat la racit. Cand a ajuns la temperatura cameiei am batut albusurile cu zaharul bezea tare si am turnat in compozitia de ciocolata.
Am taiat in jumatate blatul de cacao, l-am insiropat bine cu ceai de fructe si am turnat jumatate din crema peste.
Am pus deasupra blatul de migdale, l-am insiropat bine si am pus cealalta jumatate de crema. Am pus ultima parte din blatul de cacao, l-am isiropat si l-am dat la rece 1 ora.
Am facut glazura astfel: am topit ciocolata cu zaharul si frisca pe baie de aburi. Am strecurat glazura obtinuta.
Am pus torul pe gratarul de la cuptorul cu microunde si din centru am turnat glazura, fara a atinge tortul. L-am dat la frigider 2 ore. L-am ornat cu o inimioara din ornamente. 



Felicitari tuturor!