Supa - crema de cartofi





 O supa-crema este intotdeauna buna, mai ales in aceasta perioada rece. Este consistenta si foarte hranitoare. Dupa un bol de supa-crema nu mai ai nevoie de altceva, poate doar un desert  *__*
 
Ingrediente:

1,5 kg cartofi
1 ceapa mare
1 ardei capia
½ telina
1 morcov
1 lingura ulei
200 g smantana fermentata(optional)
100 g kaizer/bacon
Sare.piper
Patrunjel
Crutoane

Mod de preparare:

Legumele curatate si spalate se toaca: morcovul felii, cartofii si telina cubulete, ceapa marunt, ardeiul cubulete si se pun intr-o oala impreuna cu apa (cat sa acopere legumele, cam 1.5 l), 1 lingurita de ulei, sare si piper. Legumele se fierb 25-30 minute cu capacul pus.


Legumele fierte se pun intr-un blender impreuna cu lichidul ramas si se paseaza pana devine totul omogen. Crema de leume se pune inapoi in oala si se ameseca smantana si kaizerul/baconul rumenit in putin ulei. 

Se da intr-un clocot, apoi se opreste focul si se asezoneaza cu patrunjel proaspat, tocat marunt.

Se serveste cu crutoane.


Follow Me on Pinterest

 Print 
Friendly and PDF