Calzone



 Calzone este un fel de pizza, originala din Italia. Umplutura poate varia in functie de preferintele fiecaruia. Eu am folosit legume, branza, cascaval, sunca si pui. A fost delicioasa si se face destul de repede.



Ingrediente:
Blat:
200 ml apa calduta
350-400 g faina
2 linguri ulei
2 lingurite drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare


Umplutura:
100 g spanac
1 rosie
3-4 ciuperci
1/2 ardei rosu
50 g branza
100 g cascaval
3 felii sunca
150 g piept de pui
sare,piper
3 linguri sos de rosii
busuioc

Mod de preparare:

Aluat:
Am folosit masina de paine: se toarna apa,uleiul si sarea,apoi faina,zaharul si drojdia. Se seteaza pe programul de framantare si dospire.
Manual:
Faina se amesteca cu zaharul si drojdia si se pun intr-un vas incapator,apoi se toarna treptat apa amestecata cu sare si ulei pana se obtine un aluat si se framanta pana se netezeste. Se lasa 30-40 minute la dospit,pana isi dubleaza volumul.


Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua. Fiecare bucata se intinde intr-un cerc de 26 cm. Se unge blatul cu sos de rosii si se presara sare,piper si putin busuioc uscat. In mijloc(sau pe o parte) se pune umplutura, adica spanac putin oparit, branzica, rosii, sunca( sau piept de pui ramas de la friptura sau fiert), ciuperci, ardei si cascaval.

 Se pliaza aluatul si se lipeste cu o furculita. Se pun "placintele" intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc pentru 40-45 min.

Se serveste calda.