Muschi de porc umplut cu spanac si cartofi





   Aveam un muschiulet proaspat si nu stiam ce sa fac cu el, asa ca am zis sa il umplu. Dar cu ce?! Pentru ca e deja primavara si in curand totul o sa fie verde si colorat, am zis sa fac si eu o umplutura verde :) Nu imi placea spanacul, nici acum nu imi place simplu, in schimb imi place in combinatie cu altceva si asta o sa vedeti in retetele urmatoare :)
  Se prepara rapid si fara prea mult efort, este fraged si aromat, asa ca il recomand cu drag :)




Ingrediente:

1 muschi de porc(~500g)
1 cartof
50 g spanac congelat
1 ceapa
1 catel usturoi
sare,piper

3-4 cartofi
1 morcov
1 mar
sare,piper
boia dulce

Mod de preparare:

Muschiul de porc se sectioneaza pe lungime, apoi se aplatizeaza cu ciocanul pentru snitele (muschiul se pune intre doua folii alimentare). Se condimenteaza cu sare si piper.

Ceapa se taie marunt, usturoiul se toaca si el, cartofii se taie in bucati mici. Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei, se pune ceapa, usturoiul, cartofii si spanacul si se inabuse putin, apoi se condimenteaza dupa gust. Umplutura rezultata se intinde pe intreag muschiul, apoi se ruleaza cat mai strans.

 Cu ajutorul unei sfori de bucatarie se leaga muschiul si se pune intr-o tava unsa. Deasupra se aseaza o felie de bacon.

Pe langa muschi se pun cartofii taiati cubulete, feliile de morcov si mar si se condimenteaza. In tava se pun 2 linguri ulei si 100 ml supa de pui. Tava se pun la cuptor pana se rumeneste muschiul si legumele, aprox 45 minute. 

Se serveste cald, alaturi de legume si un vin bun!



Print Friendly and PDF