13 mar. 2012

Pains au chocolat







   Aceste "paini de ciocolata" au o poveste foarte simpla: intr-o zi am vrut sa imi iau ceva de mancare la scoala si am zis ca nu mai iau nimic de la patiserie unde totul se reduce la foietaj care se pierde jumatate prin punga :( ,asa ca am intrat la Carrefour si am vazut ca au Pains au chocolat. Am zis sa nu imi iau croissante ambalate, mai bine sa imi iau Pain au chocolat. Zis si facut, am platit, am iesit si cand sa mananc si eu cu pofta, mi-am dat seama ca este tot foietaj ca cel folosit la patiserie :((. 

A doua zi m-am apucat si mi-am facut "Pains au chocolat" ca doar nu puteam sa nu imi satisfac papilele gustative cu niste minunatii usor foietate, dar pufoase.
  Nu le-am vrut simple, asa ca am pus putina cacao in unt si rezultatul a fost pe masura asteptarilor mele.
  Le recomand cu drag, sunt minunate si dispar cat ai zice "Pain au chocolat" :))
 


Ingrediente:
125 ml apa
125 ml lapte
4 linguri ulei/unt topit
450-470 g faina
100 g zahar
un praf de sare
7 g drojdie uscata


250 g unt
3 linguri cacao(optional)

150 g crema de ciocolata(Nutella,finetti etc)


Mod de preparare:

   Intr-un bol se pune faina (in prima faza 450 g ), zaharul, sarea si drojdia; se amesteca, apoi se face o adancitura in mijloc unde se pun uleiul, apa si laptele caldut. Se amesteca cat se poate cu o lingura de lemn, apoi se framanta cu mainile pana se obtine un aluat elastic( daca este nevoie se adauga si restul de faina). Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa dospeasca intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul.
Untul se amesteca cu cacaua si se imparte in 3 cantitati egale.

   Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata si se intinde intr-o foaie dreptunghiulara. Se unge aluatul cu 1 parte din unt apoi se impatureste astfel: una din laturile lungi se impatureste spre interior, apoi se aduce peste, cealalta margine. La fel se procedeaza si cu laturile mici.

 Aluatul impaturit se da la frigider pentru 15-20 minute, apoi se repeta operatiunea de inca doua ori. Dupa ultima impaturire se da din nou la frigider, apoi se scoate si se intinde un dreptunghi mare, din care se taie dreptunghiuri potrivite. Pe latura mica se pune cate o lingurita de crema si apoi se impatureste.

O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza "painicile". Se coc pentru 35-40 minute, la temperatura medie(140-160), pana se rumenesc.

Se pastreaza pana la 4 zile.







8 comentarii:

Impresii, întrebări, sfaturi și critici, pe toate le puteți lăsa aici, iar eu va răspund în cel mai scurt timp!