Pavlova cu crema de mascarpone si sos de mure





  Nu este o Pavlova perfecta, in sensul ca as fi vrut sa ramana alba in exterior, dar m-am bucurat sa vad ca in interior a ramas alba si pufoasa, iar in exterior crocanta. A fost delicioasa si cu aceasta ocazie am folosit si o parte din murele din congelator :)) Puteti sa folositi fructele voastre preferate, rezultatul va fi acelasi :)

Ingrediente:
5 albusuri
300 g zahar
1 lingura zeama de lamaie
un praf de sare

Crema:
150 ml frisca lichida
100 g mascarpone
100 g zahar pudra
1/2 pastaie de vanilie

Sos:
250 g mure congelate/fructe de padure
100 g zahar


Mod de preparare:

Cuptorul se incalzeste la 150 grade C/treapta 2.

Albusurile de ou se pun intr-un bol uscat, fara urma de grasime si se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul in 3 etape; nu se adauga urmatoarea cantitate de zahar panacand cel adaugat anterior nu este dizolvat. Pentru incorporarea si dizolvarea completa a zaharului trebuie sa mixati in jur de 20 minute. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza. Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se formeaza 3 cercuri de albus. In mijlocul fiecarui cerc se face cate o adancitura, lasand marginile mai inalte.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coace tim de 1h-1h.20min la 100 grade C/treapta1. Se lasa sa se raceasca cu usa intredeschisa.

Frisca se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga vanilia si mascarpone si se omogenizeaza.

Fructele congelate se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si 50 ml apa si se fierb la foc mic pana se obtine un sos legat.

Asamblare:

In fiecare adancitura se pune 1/3 din crema, apoi fructe si sos. Eu am facut una si cu kiwi, la sos am procedat la fel.



Print 
Friendly and PDF