Tocanita de pui la cuptor




   O idee pentru pranz sau cina, rapida si aspectuoasa. Se face destul de rapid :) Daca nu aveti vase mai mici pentru a face individual, puteti pune intr-un vas mai mare, dar eu zic ca este mult mai simplu asa, servind fiecare persoana direct din vas ;)

Ingrediente:

400 g piept de pui
400 g rosii cuburi(1 cutie) Sun Food *
1 ceapa
1/2 ardei rosu
1/2 vanata
1/2 morcov
1 ceasca porumb
150 g ciuperci taiate
100 ml apa
sare, piper
patrunjel
3-4 cartofi cartofi
sare,piper
patrunjel

50 g cascaval

*Rosiile Sun Food:

Bogate in antioxidanti, vitamina A, vitamina C si, nu in ultimul rand, licopen, despre care se spune ca previne aparitia cancerului, rosiile nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta zilnica.
Informatii nutritionale/100g: 12 kcal, 1.1 g proteine, 0 g lipide, 3.2 g carbohidrati.
Ingrediente:
rosii decojite, suc de rosii, sare


Mod de preparare:

  Ceapa se taie julien, morcovul si ardeiu felii, vanata cubulete si pieptul de pui cubulete. Intr-o cratita/ tigaie incapatoare se pun cubuletele de pui sarate si piperate, apoi se adauga ceapa, ardeiul si morcovul; se calesc 5 minute impreuna. 
 Se adauga cubuletele de vanata, porumbul, ciupercile si rosiile.

 Se amesteca impreuna, apoi se condimenteaza, se adauga apa si se fierbe pana scade sosul si se ingroase ( trebuie sa ramana foarte putin sos la tocanita).
 Cartofii curatati se fierb in coaja si se lasa sa se raceasca. Se curata si se paseaza grosier cu furculita. Se condimenteaza dupa gust si se asezoneaza cu patrunjel.

  In vase de ceramica (sau intr-un vas termorezistent mai mare) se repartizeaza tocanita, deasupra se pun cartofii pasati . Se presara putin cascaval si se pune tocanita pentru 25-30 minute sau pana cand se rumeneste deasupra.

  Se serveste alaturi de o salata sau simpla.


Print Friendly and PDF