Drob din ficat de pui





  Pentru cine nu mananca miel si pentru cine adora ficatul (la fel ca mine) va propun un drob numai din ficatei. Eu am facut jumatate din portia de mai jos, dar va dau cantitatea dubla pentru ca asa o sa iasa un drob mai inalt si mai frumos :)
  Cred ca aceasta este ultima reteta dinainte de Paste, asa ca va urez tuturor un Paste fericit alaturi de cei dragi, cu lumina si linsite in suflet!!!


Ingrediente:
1 kg ficat de pui
2 cepe mari
1 legatura ceapa verde
1/2 ardei capia
3-4 ciuperci/ 100 g ciuperci din conserva
3 oua
patrunjel
sare,piper
2 catei usturoi
3 oua fierte tare


Mod de preparare:

  Ficateii se curata si se taie in bucati mai mici si se pun intr-o tigaie impreuna cu 2 linguri ulei, sare, piper si cateii de usturoi zdrobiti. Se lasa pe foc pana se rumenesc putin, apoi se scot pe o farfurie.

  Ceapa (si verde si uscata), ciupercile si ardeiul se tocata marunt si se calesc in putin ulei. In robotul de bucatarie se pun ficateii si legumele; se pulseaza de cateva ori, apoi se adauga ouale crude si condimentele.

  O tava de chec se tapeteaza cu hartie de copt, se pune jumatate din compozitia de ficatei, apoi sea aseaza pe mijloc, ouale intregi(fierte) si apoi restul compozitiei; se niveleaza si se introduce in cuptor pentru 45-50 minute.

Se lasa sa se raceasca, apoi se feliaza.

Print Friendly and PDF