Supa crema de mazare





   Dupa atata mancare buna: fripturi, ciorbe din carne, drob, cozonac, pasca si alte dulciuri zic ca merge de minune o supa crema. Astazi va prezint o supa crema de mazare :) Mie imi plac foarte mult supele creme deoarece sunt consistente, dar si foarte usor de facut. Daca seara dupa cateva ore bune de munca nu aveti chef de gatit, e simplu sa aruncati in oala niste legume, apoi le pasati, le condimentati si gata supa de servit :)



Ingrediente:
2 cutii mazare(820 g)
1 ardei
1 morcov
1 pastarnac
1 ceapa
sare,piper
patrunjel
crutoane de paine
smantana (optional)

6 portii

 
 Era leguma preferata a regilor, Ludovic al XVI-lea cerand sa fie cultivata chiar in celebrele gradini de la Versailess! Iar daca ne gandim la toate beneficiile care vin la pachet cu gustul sau dulce si aromat, nici nu e de mirare!
Vitaminele B1, B2, B6 ┼či C dar si fierul regasit in mazare fac din acesta un energizant extraordinar. In plus, continutul ridicat de proteine, potasiu, fosfor si zinc o recomanda drept alegerea ideala pentru o alimentatie sanatoasa.

Mazarea verde Sun Food este un produs 100% natural, conservat dupa retete traditionale, fara conservanti artificiali. Ambalajul de 800g cu sistem easy open iti usureaza munca, ajutandu-te sa gatesti mancaruri savuroase si sanatoase pentru cei dragi.  




Mod de preparare:

Mazarea se scurge de vzeama si se spala sub un jet de apa; se lasa deoparte. Ceapa si restul legumelor se toaca (oricum doriti, deoarece acestea se paseaza si nu conteaza dimensiunea sau forma).

Intr-o oala se pun 1.5-2 litri apa, sare, piper si legumele, inclusiv mazarea si se fierb 25-30 minute pana cand toate legumele sunt fierte. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pun intr-un blender legumele si jumatate din lichidul din oala. Se paseaza foarte fin; daca este nevoie se mai adauga lichid si condimente.

Se serveste cu smantana (optional) si crutoane din paine.