Tarte cu branza si spanac





  De foarte mult timp am facut aceste tarte, dar abia acum le-a venit randul la postat. Eu le-am facut cu spanac congelat pentru ca mi-a fost la indemana si pentru ca nu era proaspat in piete atunci, ci doar in supermarket-uri. 
 Sunt foarte usor de facut si pot fi servite la micul dejun, la pran sau ca aperitiv rece daca le faceti mai mici. Orice varianta alegeti este buna, asta daca va place spanacul.

Ingrediente:

400 g aluat foietaj
100 g spanac congelat/proaspat
3 linguri smantana
50 g branza sarata
1 ou
1 rosie
sare,piper

Mod de preparare:

Aluatul foietaj se lasa la temperatura camerei pentru a se decongela. Spanacul decongelat se amesteca cu smantana si branza faramitata, apoi se adauga sare si piper dupa gust.

Aluatul se taie in doua bucati egale; din fiecare bucata se taie cate o margine care se suprapune peste marginea aluatului. Aluatul se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se repartizeaza umplutura, in mod egal in cele doua tarte.

In una am spart un ou micut deasupra, iar in cealalta am pus doua feli de rosie. Marginile se ung cu galbenus de ou si se dau tartele in cuptorul preincalzit pentru 15-18 minute sau pana cand se rumenesc.

Se servesc calde sa reci, simple sau cu un sos de smantana.




Print Friendly and PDF