Tigaie cu legume, oua si bacon





  Astazi va propun un preparat perfect pentru un mic dejun intarziat de duminica sau brunch cum se zice pe la americani ;) Cu totii lenevim duminica, pana la 9-10-11 si apoi vrem sa pregatim ceva de mancare :) In acel moment suntem in dilema pentru ca nu stim daca sa facem ceva usor potrivit pentru micul dejun sau ceva pentru pranz, asa ca acest preparat este perfect.


 
Ingrediente:

2 cartofi(aprox 350 g)
1/2 dovlecel
1/2 ardei rosu
1/2 morcov
150 g kaizer, sunca, costita, bacon
2 fire ceapa verde
sare,piper
boia dulce de ardei
2 oua
1 felie cascaval
branza(optional)

2 portii

Mod de preparare:

  Cartofii se curata, se spala si se taie pe jumatate, pe lungime si se pun intr-o cratita cu apa si sare alaturi de morcovul taiat si el pe lungime; se fierb 10 minute la foc mediu.
Intre timp se taie dovlecelul, ardeiul si costita afumata, cubulete si ceapa verde rondele.

  Cartofii se taie cubulete mici, morcovul felii sau cubulete; cartofii se pun intr-o tigaie peste 2-3 linguri de ulei incins si se presara sare,piper si boia dulce de ardei.
  Se rumenesc cartofii, apoi se adauga morcovul, dovlecelul, ardeiul, ceapa si costita; se amesteca 5 minute pe foc, apoi se opreste focul. Peste se sparg doua oua, se presara bucatele de cascaval si se introduce tigaia in cuptor pentru 15-20 minute. Optional, dupa ce se scoate din cuptor se pun cateva cubulete de branza.

  Se serveste cald, alaturi de o salata de legume sau simplu.