Cartofi wedges






  Trebuie sa recunosc ca imi plac cartofii, in orice fel, de la cartofi prajiti, copti si pana la mancare de cartofi. Dar cel mai mult imi place varianta la cuptor pentru ca astfel nu ne alegem cu niste calorii inutile. 
  Cartofii la cuptor, condimentati corespunzator, sunt un deliciu, crocanti la exterior si moi la interior. Eu i-am servit cu sos de iaurt cu marar. 


Ingrediente:

500 g cartofi de marime mica
1 lingura ulei de masline
1 lingurita marar uscat
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita boia iute(optional)
1 lingurita fulgi de usturoi
1/2 piper proaspat macinat
1 lingurita pesmet fin
1/2 lingurita sare

Mod de preparare:

Cartofii se spala si se curata de coaja si se taie in patru pe lungime. Cartofii taiati se amesteca cu uleiul. Toate condimetele se amesteca, inclusiv pesmetul si se presara peste cartofi, amestecand bine, ca toti sa fie imbracati in condimente.

Cartofii se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt

 si se introduc in cuptor pentru 50-60 minute, la temperatura mica, pentru a se patrunde fara sa se arda.

Se servesc cu un sos de iaurt cu marar.


Follow Me on Pinterest