Chiftele cu spaghete si sos de rosii








  Da, imi plac mult pastele si stiu ca nu e tocmai bine, mai ales ca imi plac si tocaturile :) De obicei incerc sa evit tocaturile, dar din cand in cand pacatuiesc si mai pregatesc cate ceva. Pastele sunt destul de greu de evitat, asa ca ele sunt prezente mai des in meniul nostru :) Azi va propun o idee pentru pranz. Mie mi se pare ca se pregateste usor si aveti succesul garantat ;)



Ingrediente:
450 g spaghete
1 cutie rosii cuburi
1 ceapa
1 lingura faina
100 ml apa/supa
2 linguri boia dulce
sare,piper
patrunjel

Chiftele:

500 g carne tocata
1 ceapa
2 felii paine
3 catei usturoi
1 ou
sare,piper

Mod de preparare:

Chiftele:

   Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt, oul usor batut, usturoiul tocat, painea (inmuita si stoarsa) si condimentele. Din compozitia obtinuta se formea bilute, se trec prin faina si se aseaza pe un platou sau tocator.

   Intr-o tigaie se pun 350-400 ml ulei si se incinge; cand uleiul este incins se pun chiftelutele (cate au loc) si se prajesc la foc mic-mediu pentru a se patrunde, apoi se scot pe servete de hartie pentru a elimina excesul de ulei.

Sos si spaghete:

    Int-o oala incapatoare se pune apa cu sare si in momentul in care clocoteste se pun pastele si se fierb conform instructiunilor dee pe pachet.

    Intr-o tigaie se pune ceapa taiata marunt se caleste putin, apoi se adauga faina si se "prajeste putin; se stinge cu apa, apoi se adauga rosiile cuburi, boiaua dulce si condimentele. Sosul se tine pe foc pana se leaga. Se asezoneaza cu patrunjel.

   Sosul se amesteca cu spaghetele si se servesc alaturi de chiftele.