Desertul de astazi este unul foarte usor de pregatit, dar si usor pentru organism ;) Daca stau bine si ma gandesc merge foarte bine astazi dupa gratare ;) Toata treaba nu va ia mai mult de 45 minute, asa ca, la treaba :))
Ingrediente:
Baza:
140 g biscuiti
100 g unt
Crema:
200 g iaurt grecesc (10%grasime)
100 g crema de branza
100 ml frisca lichida
5 g gelatina
2 linguri apa
50 ml compot
Informatii nutritionale / portie: 43 Kcal, 0.2 g proteine, 0 g lipide, 11 g carbohidrati
Ingrediente: papaya rosu ( 40 %), ananas (20 %), guava (20%), papaya galben (20%), apa, zahar.
Cocktailul de fructe tropicale poate constitui intotdeauna o alternativa pentru o gustare sanatoasa si savuroasa.
Ananasul are numeroase beneficii pentru sanatate. Pe langa continutul ridicat de vitamina C si B6, ananasul este o sursa importanta de mangan, mineral care ajuta la prevenirea osteoporozei!
Papaya sau “fructul bunei sanatati” cum este numit de catre locuitorii din Mexic este un excelent produs dietetic pentru acele persoane care acorda o atentie sporita greutatii, avand grija in acelasi timp de sistemul digestiv si intarind sistemul imunitar.
Fructul de guava are ca principal avantaj faptul ca ofera o senzatie de satietate, fiind in acelasi timp bogat in vitamine, proteine si minerale.
Guava are continut bogat de vitamina A si C, continand si o cantitate mai ridicate de calciu, care de obicei se gaseste intr-o proportie mai redusa la celelalte fructe. Guava ne ajuta in lupta impotriva racelii si gripei, la imbunatatirea texturii pielii, la reducerea colesterolului din sange si a tensiunii arteriale.
Mod de preparare:
Baza:
Biscuiti se macina in robotul de bucatarie sau se pun intr-o punga groasa si se piseaza cu sucitorul. Peste pesmet se toarna untul topit si se omogenizeaza. Formele pentru tarte se ung cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se pun cate 2 linguri din compozitie. Se preseaza cu degetele, apoi cu un pahar mic se niveleaza.
Formele se baga in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute, la temperatura medie.
Crema:
Iaurtul se amesteca cu zaharul pana se dizolva. Frisca se bate spuma tare, apoi se adauga iaurtul si crema de branza. Se adauga extractul de vanilie si se omogenizeaza.
Dupa ce se raceste baza, se poate scoate usor din forma sau se lasa asa. Se pun in fiecare cate 2 linguri crema, apoi fructe din compot.
Din gelatina hidratata, amestecata cu zeama de la compot se pune cate o lingurita peste fructe (pentru a avea un aspect lucios). Acest lucru este optional.
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.