Tiramisu cu ananas si caramel







    Mai este o zi pana incepe weekendul asa ca m-am gandit sa va fac o propunere dulce *__*. Din pacate vremea nu ne permite sa ne plimbam sau sa avem alte activitati, dar cu acest desert va puteti rasfata in familie :P.
   Este foarte usor de facut, este aspectuos si incomparabil de bun E mult spus "tiramisu". dar este o adaptare si acest deser il pot manca si copiii deoarece nu contine cafea.

  Sper sa va inspire si sa va faca weekendul mai vesel si frumos.

Ingrediente:
12 piscoturi
500 g mascarpone
200 ml frisca lichida
3 galbenusuri
180 g zahar pudra
1/2 pastaie de vanilie
2 cutii ananas bucati 
1 portie caramel


Caramel:
50 g unt
120 g zahar
80 ml smantana dulce


Consumul de fructe iti aduce foarte multe beneficii, de la ridicarea nivelului energiei pana la antioxidantii naturali si aportul de vitamine atat de necesare pentru o viata sanatoasa! Bogate in fibre, fructele Sun Food reprezinta o sursa importanta de vitamine! Pe langa vitamina C atat de necesara organismului, ananasul Sun Food este bogat in vitaminele B si E, Calciu si Magneziu pentru a-ti reda energia si, mai mult decat atat, ajuta foarte mult la dietele de slabire cu un continut redus de zahar: doar 5.4%!

Mod de preparare:


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si se adauga vanilia, apoi se pun intr-un vas/cratita si se pune pe bain-marie. Se amesteca incontinuu, cu un tel, pana se ingroase putin compozitia, apoi se da deoparte si se lasa sa se raceasca.

Branza mascarpone se mixeaza cu 2-3 linguri de zahar pudra si se adauga treptat crema de oua (complet racita). Frisca se bate tare si se amesteca cu crema de mascarpone.
Caramel:

Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, pana are o culoare maronie,  apoi se adauga untul si amestecati pana se omogenizeaza amestecul. Se pune smantana dulce(aveti grija la aburi), se mai tine pe foc 5 minute, la foc mic, apoi se opreste focul.



Desertul se asambleaza in 6 pahare, astfel: Se pune la baza un piscot rupt si insiropat cu zeama de la compotul de ananas, apoi cateva bucatele de ananas, o lingura generoasa de caramel, crema mascarpone (1 lingura), piscot, ananas, caramel, crema, caramel si bucati de ananas (acesta va fi ultimul strat). E bine sa umpleti paharele simultan, pentru a arata la fel :)

Paharele se pastreaza la frigider pana in momentul servirii (este necesar sa stea macar 40-60 minute la frigider pentru a se intrepatrunde aromele).

Se decoreaza cu menta.


 Reteta originala by Andreea Dianu


Follow Me on Pinterest