Perfect and crazy brownies








 Sau in traducere: negresa perfecta si nebuna :) Cam asta este reteta de astazi, cea mai buna negresa mancata de mine :) Dupa mai multe incercari, am reusit in sfarsit sa fac o negresa pe gustul meu, umeda si delicioasa. Tot ce am pus in ea a paricipat la umezirea ei,cred eu, in special dulceata si caramelul :) Pentru mine a fost combinatia perfecta si cu siguranta o voi repeta la nesfarsit :P

 
Ingrediente:
150 g ciocolata
100 g unt
70 g faina
30 g cacao
4 oua
250 g zahar
7 g praf de copt
12 biscuiti oreo
100 g dulceata de capsuni/zmeura/visine
150 g capsune proapete
1 portie caramel

Dimensiuni tava: 22x22 cm 

Mod de preparare:

   Ciocolata se pune la microunde impreuna cu untul si se amesteca din camd in cand pentru a se omogeniza.

  Ouale se bat cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin foarte cremoase. Peste crema de oua se adauga ciocolata topita cu untul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern in amestecul lichid. Se amesteca cu mixerul, la viteza mica.

     Tava se tapeteaza cu hartie de copt (pe baza), iar pe margini se unge cu unt si se se tapeteaza cu cacao. In tava se pune jumatate din compozitie, deasupra se pun 6 biscuiti rupti in bucati,, din loc in loc cate o lingura de caramel si dulceata.

  Apoi se toarna cealalta parte din compozitie, nu doar intr-un loc, ci din loc in loc pentru a intinde usor. Deasupra se pun caramel, capsune proaspete, biscuti si arahide/alune putin sarate.

    Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru pentru 30 minute, la temperatura medie ( prajitura trebuie sa fie pe margine putin mai ferma, iar mijlocul mai moale. Daca creste mai mult in mijloc, cu 5 minute inainte de a inchide focul, folositi o paleta pentru a nivela compozitia si astfel se coace si mijlocul).

    Se lasa sa se racaesca, apoi se taie in patrate. Se serveste simpla, cu sos de capsuni sau cu sos caramel.


 

 Reteta originala by Andreea Dianu


Reteta asta delicioasa o trimit direct la Andreea pentru Provocarea Dulce Romanie

Follow Me on Pinterest