Supa de rosii



     
 Indiferent de sezon imi place sa mananc o supa sau o ciorbita. Mai mult imi plac cele de legume, pe langa faptul ca sunt si sanatoase. Cred ca intr-o dieta sanatoasa trebuie sa mancam macar de 2-3 ori pe saptamana o supa sau o ciorba pentru ca ajuta atat la hidratare cat si la detoxifiere.
      Supa de rosii e printre preferatele mele pentru ca se face rapid si este extraordinar de buna. Recunosc ca imi place sa fie cremoasa, dar nu crema densa, ci una curgatoare. Pentru asta am pus legumele fierte in blender si daca a fost nevoie am mai adaugat apa pentru a fi pe placul meu.

Ingrediente:

1 ceapa
1 morcov
1 ardei
2 cutii rosii decojite SunFood*
sare,piper
1 lingurita vegeta/amestec italian
3 cuiburi fidea
busuioc proaspat
2 l apa


*
Rosiile sunt vedetele multor bucatarii nationale atat pentru dulceata lor cat si pentru beneficiile pe care le au asupra sanatatii noastre. Ele reprezinta o sursa importanta de antioxidanti, vitamina A, vitamina C si, nu in ultimul rand, licopen. Despre acesta din urma se spune ca poate preveni aparitia cancerului.
Pentru ca tu sa te bucuri de beneficiile nutritive ale tomatelor, Sun Food a ales cele mai bune rosii ale Italiei si ti le ofera, gata decojite, numai bune de adaugat in bunatatile pe care le pregatesti pentru cei dragi.

*
Mod de preparare:

Intr-o oala se pun 2 linguri ulei de masline si legumele taiate(cu exceptia rosiilor) si se calesc putin, apoi se adauga apa si se fierb la foc mediu, pana se inmoaie morcovul. Dupa ce au fiert se adauga rosiile taiate, inclusiv sosul, si vegeta si se mai lasa pe foc 10 minute.

Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pun legumele si lichidul intr-un blender si se blenduiesc pana obtinem un amestec omogen. Supa se pune inapoi in oala si se pune pe foc; dupa ce da in clocot se adauga fideaua si se fierbe 10-12 minute. Se opreste focul, se condimenteaza dupa gust si se asezoneaza cu busuioc tocat.