Tarta cu banane





  Tarta asta e un deliciu pentru cei care iubesc bananele. Eu o recomand daca va plac bananele cu adevarat, deoarece gustul lor in aceasta tarta e mult mai pronuntat, adica visul celor care le adora, printre care si eu (*__*).
  Se face foarte usor, dar trebuie sa aveti rabdare sa se raceasca, chiar sa stea la frigider, pentru ca e mai buna rece.



Ingrediente:

Blat:
200 g biscuiti digestivi
90 g unt

Crema:
2 banane
150 g lapte condensat
2 oua
120 g zahar
2 linguri amidon
1/2 pastaie de vanilie

Decor:
100 ml frisca lichida
ciocolata rasa
banane
caramel


marimea tavii: diametru de 18 cm

Mod de preparare:
Blat:

Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau se pun intr-o punga groasa si se piseaza cu sucitorul. Peste pesmetul obtinut se toarna untul topit. Amestecul se pune tava tapetata cu hartie de copt(la baza) si unsa cu unt pe margini si se preseaza cu un pahar (lasati si o bordura de 1-2 cm).


Crema:

Bananele se pun intr-un blender cu o lingura zeama de lamaie si se paseaza. Ouale se mixeaza cu zaharul pana se dizolva, apoi se adauga laptele condensat si bananele pasate. Se amesteca bine, apoi se pune amidonul si extractul de vanilie.

Umplutura se toarna peste blatul de biscuit si se pune la cuptor, la temperatura mica pentru aprox. 60 minute sau pana cand este legata compozitia.

Decor:

Tarta se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu frisca, ciocolata tocata(sau bobite de ciocolata), banane stropite cu zeama de lamaie si caramel(optional).

Se serveste rece.


 Reteta originala by Andreea Dianu