Tarte cu branza si cirese





Nimic nu se compara cu dulceata cireselorin combinatie cu o crema fina de branza, puse impreuna intr-un aluat extrem de fraged (*__*) Nu este un aluat tare, in care sa iti rupi dintii, ci un aluat fraged, care se sfarama. Reteta folosita este cea de la pateurile cu ciuperci, doar ca aici l-am impachetata de trei ori. Eu zic sa incercati reteta cat mai gasiti cirese dulci si carnoase :)

Ingrediente:

Aluat:
250 g unt
300 g faina
50 ml apa rce
1 praf de sare
50-70 g zahar pudra

Crema:
1 ou
 120 g zahar
250 g crema de branza
1 lingura amidon
1/2 pastaie vanilie  

500 g cirese
150 g zahar
50 ml apa

Cantitate:12 bucati

Mod de preparare:

Aluat:
Intr-un robot de bucatarie se pune faina cernuta, sarea, zaharul pudra si untul taiat cubulete. Se amesteca pana se obtin firimituri, apoi se adauga treptat apa rece pana se obtine un aluat usor lpicios. Aluatul se inveleste intr-o folie alimentara si se lasa la frigider pentru 20 minute.
Masa de lucru se infaineaza, se intinde aluatul intr-un dreptunghi si se impatureste ca in imagini. 

  Se repeta procedura de 3 ori, din 15 in 15 minute. Dupa ultima impachetare se lasa 15 minute la frigider apoi se intinde si se foloseste.
Crema:

Crema de branza se mixeaza cu zaharul si oul, apoi se adauga amidonul si vanilia. Ciresele fara samburi se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si 50 ml apa. Se amesteca frecvent pana obtinem un fel de dulceata.

Aluatul se intinde intr-o foaie subtire si se decupeaza cercuri. Formele pentru muffins se ung cu unt sin se tapeteaza cu faina. In fiecare forma se aseaza cate un cerculet de aluat si se modeleaza dupa forma. Se adauga cate o lingura de umplutura, apoi o lingura de "dulceata" de cirese si deasupra se face un grilaj din benzi de aluat(eu le-am facut repede si nu e tocmai cel mai bun grilaj, voi fiti mai atenti).

Tartele se coc pentru 25-30 minute sau pana cand se rumenesc, in cuptorul princalzit, la temperatura medie.


 Reteta originala by Andreea Dianu