Dulceata de mure



Dulceața aceasta și pozele sunt făcute anul trecut, cam în această perioadă ;) Prin august, anul trecut, am fost la tară unde am primit mure proaspăt culese, asa ca nu am mai stat pe gânduri și am pregătit dulceața mea preferată :)
Pozele nu sunt foarte reusite, dar va promit ca dacă mai fac și anul acesta înlocuiesc pozele.





Ingrediente:
5 kg de mure bine copate
1 kg zahar
500 ml apa
(7 borcane x 370 g)





Mod de preparare:

      Intr-un ceaun se pun apa si zaharul si se fierbe un sirop care se tine . Se adauga murele si se fierbe pe foc mediu pana scade putin sosul. Se amesteca din cand in cand, cu grija sa nu se striveasca murele. Pentru a proba daca este gata, se ia o farfurie( care a fost in congelator) si se pune o lingurita de dulceata; daca sosul se ingroase atuci e gata si se opreste focul.

Dulceata se pune in borcane spalate si uscate. Se pastreaza in camara,la loc racoros.