Inghetata cu dulce de leche




  Mă credeţi dacă va spun ca aceasta este cea mai buna îngheţată mâncata de mine??? E dulce și extrem de cremoasa. E prima îngheţată la care nu trebuie sa sparg acele de gheaţă, efectiv nu a avut asa ceva. Am băgat-o în congelator, am lăsat-o pană la congelare completa, am scos-o înainte cu 15 minute de servire și gata. E PERFECTĂ!!!
 Va avertizez ca este extrem de dulce, asa ca dacă o vreţi mai puţin dulce, folosiţi mai puţin zahăr la crema. 

Ingrediente:

4 galbenusuri
200 g zahar
2 linguri amidon
400 ml lapte
300 g dulce de leche
50 g unt
esenta de vanilie
300 ml frisca lichida
ciocolata rasa


Mod de preparare:


* Dulcele de leche il puteti prepara in doua moduri:

1) Puneti intr-o oala inalta una sau mai multe cutii de lapte condensat (cate incap pe baza) si acoperiti cu apa incat sa acoperiti cutiile si inca un nivel de apa, cat inaltimea cutiilor si fierbeti la foc mediu-mic pentru 3-3.5 ore.


2) Puneti continutul unei cutii de lapte condensat intr-un bol de yena si puneti-l in cuptorul cu microunde. Amestecati din minut in minut, pana obtineti o crema densa.



  Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si totul se transforma intr-o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul si esenta de vanilie.

   Laptele incalzit se pune peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se toarna intr-o cratita. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu un tel, pana se ingroase, apoi se ia de pe foc. Se adauga untul si dulcele de leche si se amesteca bine.

  Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu crema racita. O tava se tapeteaza cu folie alimentara si se toarna compozitia, se niveleaza si se baga in congelator pentru 2-3 ore.