Tarta Tatin( de post)



 

           Mi-am propus sa pregatesc o reteta de desert rapida, dar de post, pentru a da idei si persoanelor care tin acest post :)
        Este o tarta celebra, de origine franceza. Este o metoda foarte buna de a consuma merele de care nu se atinge nimeni si astfel obtineti un desert rafinat. Este un desert simplu, dar si ieftin, care sigur este pe placul tuturor.

Ingrediente:
3 mere mari
250 g aluat foietaj (cumparat)
50 g margarina
70 ml frisca lichida vegetala
100 g zahar
scortisoara, nuscoara

Diametru forma: 20 cm

Mod de preparare:
Merele se curata, se scoate cotorul si se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se taie in felii mai groase(daca aveti mere mici, le puteti taia in jumatati doar).
Intr-o cratita se pune zaharul si se topeste la foc mic; se adauga margarina si se amesteca rapid. Se stinge totul cu frisca lichida vegetala si se amesteca pe foc mare 2-3 minute. In caramelul pregatit se pun merele si se imbraca in caramel.
Merele se aseaza (in forma de floare) intr-o cratita sau o tigaie de teflon si deasupra se toarna caramelul ramas.
Aluatul se decupeaza dupa forma tigaii/cratitei si se aseaza deasupra, bagand marginile in interior. Aluatul se inteapa si se baga in cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute sau pana cand partea de sus este rumenita.
Se lasa sa se racoreasca, apoi se pune o farfurie deasupra si printr-o miscare brusca se rastoarna.
Se taie in felii si se serveste calda sau rece.

Pofta buna!