Oua umplute cu pate si sos de smantana



De pe masa de sarbatori nu puteau sa lipseasca ouale umplute cu pate :) Este o reteta clasica de oua umplute, dar ceea ce este nou la ele este sosul. Am vazut undeva( nu stiu unde, dar dupa sarbatori o sa caut ca sa pot pune linkul) reteta prezentata in felul acesta si mi-a placut mult.
Au fost delicioase si au completat perfect masa de Craciun.
 
Ingrediente:
5 oua

Umplutura:
4 linguri pate
1 lingura crema de branza
2 linguri maioneza
sare, piper
patrunjel/marar
2 galbenusuri fierte 

Sos:
3 linguri smantana
1 lingura maioneza
2 linguri smantana lichida
2-3 linguri apa rece
marar

Ouale dgresate se fierb, se lasa sa se raceasca, apoi se curata, se taie in jumatati si s scoate galbenusul.
Pateul, branza, maioneza si galbenusurile faramitate se mixeaza la viteza maxima, apoi se condimenteaza si se asezoneaza cu verdeata. Umplutura se pune intr-un pos prevazut cu un dui si se umplu jumatatile de ou.
Toate ingredientele pentru sos se amesteca si sosul se toarna intr-un platou cu peretii putin ridicati. Deasupra se aseaza jumatatile de ou umplute. Se asezoneaza cu marar proaspat. Se pastreaza la frigider pana la servire.