Plachie de peste






Pentru cei care tin post, dezlegarile la peste sunt o adevarata binecuvantare, pentru ca atunci pot manca si altceva in afara de legume, adica peste. Imi place pestele si as manca zilnic, dar cred ca toti stim ca nu prea se poate, din diverse motive :)
Am avut niste macrou foarte bun (si mai am), cu o carne atat de buna si suficient de mare, asa ca m-am pus pe gatit cu peste :)
Aceasta este o reteta numai buna pentru un pranz sau o cina in familie.

Ingrediente:
3 cepe mari
1 ardei rosu
1 morcov
400 g rosii cuburi
1 lingura pasta de tomate
2 pesti (800-1000g)
sare, piper
3 catei usturoi
1 foaie de dafin
cimbru
verdeata

Mod de preparare:
Pestele se taie pe burta si se scot intestinele, apoi se taie pe jumatate( ramanand o bucata cu capul si cealalta fiind coada). Se sareaza si se pipereaza, apoi se pun pe un gratar incins si se gatesc pe ambele parti.

Ceapa se tai julien si se caleste in 2 linguri de ulei, apoi se adauga usturoiul tocat, morcovul rondele si ardeiul cubulete. Se pun condimentele si se amesteca pe foc cateva minute. Se pun rosiile cuburi, pasta de tomate si o cana de apa si se acopera cu un capac. Dupa 10 minute se opreste focul si se asezoneaza, dupa gust. Pestele facut pe gratar se aseaza intr-o tava si se toarna dasupra sosul. Tava se introduce in cuptor pentru 30-35 minute.

Se serveste calda, alaturi de mamaliguta.

Pofta buna!