Paste cu nuci si caramel


Astazi va propun o reteta mai neobisnuita, pe care am facut-o anul trecut :) Ramasesem cu paste fierte si aveam caramel in frigider, asa ca am facut o combinatie nemaipomenita :) 
Am adaugat niste nuci, stafide si bucati de ananas si a fost un desert de vis
:)

Ingrediente:
200 g fusilli
100 g nuca maruntita
3-4 rondele ananas
50 g stafide(optional)
100 g zahar
50 g unt
50 ml smantana pentru frisca


Mod de preparare:

  Pastele se fierb in apa clocotita conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se trec pe sun un jet de apa.

  Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza la temperatura mica; cand este gata se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga smantana pentru frisca si se amesteca incontinuu 2-3 minute.

  Se opreste focul, se adauga stafidele inmuiate si bucatele de anans, apoi pastele si nucile. Se imbraca pastele in sos si se servesc caldute.