Mini tarte cu ciocolata si caramel




Stiti ca am o slabiciune pentru ciocolata si caramel, iar daca sunt impreuna este perfect. De foarte mult timp am vazut tarte si mini-tarte de acest gen, iar acum am reusit sa o incerc si eu.
Sunt foarte simple de facut, avand in componenta doar coji de tarta, sos caramel si ciocolata.
Sunt un adevarat rasfat pentru inceputul saptamanii.


Ingrediente:
150 g unt
300 g faina
3 linguri cacao
30 ml apa
1 praf de sare
100 g zhar pudra


Crema de ciocolata:
150 g ciocolata
3 linguri zahar
2 linguri lichior de ciocolata
75 ml frisca lichida

Sos caramel:
150 g zahar
50 g unt
70 ml smantana pentru fisca(30 %grasime)


Mod de preparare:

Aluat:
Intr-un robot de bucatarie se pune faina cernuta, cacaua, sarea si untul taiat cubulete. Se amesteca pana se obtin firimituri, apoi se adauga treptat apa rece pana se obtine un aluat usor lpicios. Aluatul se inveleste intr-o folie alimentara si se lasa la frigider pentru 20 minute.
Pe masa de lucru se  presara cacao amestecata cu faina si se intinde aluatul intr-o foaie subtire din care se decupeaza cerculete cu diametrul de 10-12 cm. Cerculetele se pun in tava pentru muffins sau orme pentru tarte. Deasupra se aseaza cate o bucata de hartie de copt si cateva boabe de fasole. Se coc la foc mediu pentru 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca.
 Crema de ciocolata:
Toate ingredientele se pun intr-o cratita pe foc si se amesteca incontinuu pana se combina si se topeste ciocolata.
Se pune o lingura de unt, se amesteca si lasa sa se racoreasca.
    
Sos caramel:
   Este foarte important sa folositi smantana lichida pentru frisca si nu frisca lichida, pentru ca aceasta este mult mai grasa.
   Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, fara sa ramana cocoloase de zahar, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste. Se adauga smantana lichida cu grija pentru ca se ridica vapori de abur. Se lasape foc mic pana incepe sa clocoteasca, apoi se stinge focul. 
Asamblare:
In cosuletele de ciocolata se pune cate o lingurita de sos caramel, racit si "legat" (in momentul in care se raceste o sa fie dens si lipicios, asemanator caramelelor, dar mai moale) si se umplu cu ciocolata. Se lasa sa se raceasca la frigider, apoi se decoreaza cu frisca, cacao, menta si orice doriti!


Saptamana de poveste!
♥ ♥ ♥