Chocolate cake pops






            Aseara, pe facebook, v-am promis ca astazi va indulcesc ziua de luni cu ceva ciocolatos si bun. Cake pops-urile sunt de fapt niste acadele, dar din blat de prajitura si o crema, la alegere. Se fac rapid si sunt pe placul copiilor si nu numai :)
        Puteti sa faceti din orice blat, alb au negru, facut special pentru aceste cake pops sau daca va ramane de la altceva. Crema ce leaga compozitia  poate varia si ea, in functie de ceea ce va place, iar la decor nu cred ca este nevoie sa va spun ca puteti sa va jucati si sa va lasati imaginatia libera.
       Daca vreti sa va distrati alaturi de copii, facand ceva distractiv si in acelasi timp delicios, aceasta este reteta perfecta. O sa se bucure la final de acadele frumoase si colorate, facute de manutele lor :)

Va doresc o saptamana insorita si plina de zambete!

Ingrediente:
Blat:
150 g unt
300 g zahar
3 oua
180 g ciocolata neagra
170 g faina
30 g cacao
 1 praf de sare
esenta de vanilie
2-3 linguri crema de branza

Glazura:
200 g ciocolata neagra
60 ml frisca lichida
1 lingura unt

Organemente din zahar

Mod de preparare:
 (25-30 bucati)
 Ciocolata se topeste pe bain marie impreuna cu untul pana se omogenizeaza, se ia de pe aburi si se adauga zaharul si se amesteca cu un tel, adaugand treptat ouale. Faina se amesteca cu cacaua si se adauga compozitiei lichide. Se amesteca usor cu o spatula, incorporand amestecul de faina si cacao, fara sa ramana cocoloase. La sfarsit se adaug esenta de vanilie.

Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace pentru 30-35 minute, la temperatura medie. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie bucati si se faramiteaza intr-un bol; se adauga cate o lingura de crema de branza si se amesteca. Atunci cand obtineti o compozitie ce poate fi modelata, nu mai adaugati crema de branza. In locul cremei de branza puteti pune crema de ciocolata.
Din aluat se modeleaza bilute ce se aseaza intr-o tava.


Glazura:
Ciocolata rupta bucati se pune intr-un bol pe bain marie impreuna cu untul pana se topesc si se omogenizeaza, apoi se pune frisca lichida si se amesteca energic. Se opreste focul, dar se lasa bolul pe aburi.

Betisoarele se trec prin ciocolata, cam un centimetru si jumatate si se infige in mijlocul bilutei. Se baga tava cu betisoarele trecute prin ciocolata si infipte in bilute la congelator si se lasa in jur de 10 minute, apoi se scot.

Daca ciocolata a inceput sa se intareasca o mai puneti pe aburi, cu focul aprins, apoi se opreste si se lasa pe oala cu apa fierbinte.
Se ia fiecare acadea si se trece prin ciocolata topita, se scutura de marginea bolului pentru a elimina exccesul de ciocolata, apoi se infige batul in polistiren. Se procedeaza la fel cu toate acadelele. Se decoreaza cu ornamente din zahar sau ciocolata.






PS:  Din ceea ce stiu eu, Bakerella este inventatoarea cestor acdele din prajitura, numite "cake pops". Pe site-ul ei gasiti multe combinatii si decoratiuni distractive :)