Cupcakes cu banane si caramel




Da! 
        Din nou cupcakes, unele delicioase si fine, cu aroma de banana si caramel, pufoase si cu o crema fina si usoara.
       Nu am cum sa le evit, este primul desert la care ma gandesc cand sunt in pana de idei pentru ca se pot face in mii de combinatii delicioase :)
         Cea mai grea treaba, ca sa zic asa, este crema, dar nici ea nu este daca aveti putina experienta in bucatarie. E cea mai usoara crema, care reuseste 100% si nu se taie in niciun fel :)

 
 

Ingrediente:
(12 bucati)
2 oua
150 g zahar
70 g unt
70 ml lapte batut
190 g faina
5g praf de copt
5g bicarbonat de sodiu
2 banane
vanilie

Crema de bezea elvețiană:

3 albusuri
120 g zahar
200 g unt
60 g caramel


Mod de preparare:

Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga, pe rand, ouale si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga bananele pasate si laptele batut. Faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul si incorporeaza in amestecul lichid. Se amesteca cu o spatula.
Tava de muffins se tapeteaza cu hartiute speciale si se umplu 2/3, pentru a avea 1/3 loc sa creasca. Se coc in cuptorul preincalzit, timp de 15-20 minute, la temperatura medie (nu trebuie sa se usuce foarte tare).
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema de bezea elvețiană:


Intr-un bol (de metal sau de sticla) se pun albusurile si zaharul si se amesteca putin. Intr-o oala inalta se pune apa, nu multa pentru ca nu trebuie sa atinga bolul. Cand fierbe se pune bolul deasupra si se amesteca cu un tel incontinuu pana se dizolva zaharul in totalitate(pentru a verifica asta se ia din albus intre degete si daca nu se mai simt granulele inseamna ca e gata).


Se ia bolul de pe foc si se mixeaza la viteza maxima pana se raceste bolul (si amestecul) si se transforma intr-o bezea tare si lucioasa.

 In momentul in care bolul si amestecul sunt reci se adauga cate un cub de unt (scos din frigider cu cateva ore inainte, trebuie sa fie moale); nu se adauga un alt cub pana cand anteriorul nu este incorporat.
La un moment dat crema o sa fie moale, aproape lichida si cu aspect de crema taiata, dar nu va faceti griji, isi revine imediat si se transforma intr-o compozitie cremoasa.

 Dupa ce se termina cubuletele de unt se adauga extractul de vanilie, caramelul se mixeaza putin.
Crema se pune intr-un posh cu un dui in capat si se decoreaza cupcakesii raciti. Se poate pune putin sos caramel  deasupra si alte decoratiuni.
 



              Va doresc un sfarsit de saptamana minunat!