Piersici/Caise




        Daca in luna aceasta celebram femeia si mama, zic sa ne reamintim de copilarie cu o reteta veche. Furscurile "Piersici" sunt cunoscute de majoritatea din copilarie, cand le pregatea mama sau bunica :)
      Mi-am amintit si eu de reteta si am facut-o cu ocazia sarbatorilor de iarna, dar a ramas nepostata :) Sunt foarte bune si merita toata munca, pentru ca o sa fie foarte apreciate, garantez!

Sa aveti o saptamana si o luna frumoasa  !



Ingrediente:
2 oua
120 g zahar
100 g crema de branza
100 g unt/margarina
50 ml ulei
450-500 g faina
5 g praf de copt
 1 lingurita esenta de vanilie

Crema:
100 g ciocolata
50 g cacao
100 g zahar
100 ml lapte
2 linguri amidon
 esenta de vanilie/rom

zahar tos
coloranti alimentari

Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga untul topit, uleiul, crema de branza si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in bol. La sfarsit se adauga esenta de vanilie. Trebuie sa rezulte un aluat fraged, usor demodelat. Din aluat se rup bucati si se formeaza in palme bile care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Se coc pentru 20-25 minute, la foc mediu. Se lasa sa se raceasca, apoi se scobesc cu o lingurita sau cu un cutit.
Firimiturile rezultate se pastreaza pentru crema.
Crema:
In laptele caldut se dizolva amidonul si zaharul. Intr-o cratita se pune laptele cu amidon si zahar, ciocolata rupta bucati si cacaua si se pun pe foc. Se amesteca incontinuu pana se ingroase crema. Se adauga un cub de unt si se omogenizeaza. La sfarsit se adauga aromele si firimiturile ramase de la biscuiti. Se lasa sa se raceasca.
Biscuiti se lipesc cate doi cu o lingurita de crema.
In boluri diferite se amesteca colorant alimentar de diferite culori cu apa, iar intr-un bol se pun zahar tos. 
Fiecare biscuit lipit se da prin colorant (puteti sa il dati pe o parte intr-o culoare si pe cealalta in alta culoare, sau chiar in trei culori), apoi se trec rapid prin zahar tos. Se aseaza pe o tava pentru a se usca. Se procedeaza la fel pana se termina biscuitii.
Se servesc dupa cel putin 24 h, dupa ce au stat intr-o cutie inchisa.