Chec marmorat




        De foarte multe ori am incercat sa fac checul preferat al copilariei, dar oricat m-am chinuit eu, tot nu iesea ca al mamei mele.
           Intr-o zi aveam o pofta teribila de un chec bun, simplu si pufos, asa ca am trecut din nou la treaba. De aceasta data mi-a reusit perfect, sa fie oare starea pe care o aveam?! Pofta nebuna si amintirile din copilarie?! Nu stiu, dar cert este ca mi-a reusit, am mancat cu pofta cel mai bun chec :)


Ingrediente:
(1 chec mare)
3 oua
250 g zahar
120 ml lapte
120 ml ulei
170 g faina
10 g praf de copt

Mod de preparare:

Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga laptele si uleiul; se omogenizeaza cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia lichida; se amesteca cu spatula, apoi se incorporeaza albusurile batute.

Din aluat se pun cateva linguri intr-un bol si se amesteca cu o lingura de cacao. O tava de chec se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna jumatate din compozitia alba, 1-2 linguri din compozitia neagra, restul de compozitie alba si compozitia neagra ramasa. Se marmoreaza cu o furculita. 

Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute, la temperatura medie. Daca trece testul scobitorii este gata. Se opreste focul, se lasa sa se raceasca checul, apoi se scoate si se taie.