Cheesecake cu fructe de padure






           Cheesecake-ul acesta l-am facut pentru masa de Craciun, dar nu vroiam sa il mai postez pentru ca nu are poze prea reusite :)

          M-am gandit totusi ca vreti o idee pentru a ├«nlocui pasca traditionala, in caz ca nu vreti sa framantati :)
 E simplu de facut, rapid si de efect. Puteti sa folositi orice fructe doriti :)



Ingrediente:
Blat:
200 g biscuiti
150 g unt
2 linguri cacao
2 linguri zahar pudra


Umplutura:
800 g crema de branza
3 oua
50 ml frisca lichida
200 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 linguri amidon
colorant rosu
100 g afine

400 g fructe de padure
4 linguri zahar
1 lingurita amidon

Mod de preparare:

Blat:
 Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau se pun intr-o punga groasa si se piseaza cu sucitorul. Pesmetul obtinut se amesteca cu cacaua, zaharul pudra si se toarna untul topit. Amestecul obtinut se pune in tava tapetata cu hartie de copt(la baza) si unsa cu unt pe margini si se preseaza cu un pahar. Pe margine se formeaza o bordura de 1-2 cm de biscuiti. Se da la rece.

Umplutura:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga crema de branza, frisca lichida, esenta de vanilie si se omogenizeaza. La sfarsit se cerne amidonul si se incorporeaza in compozitie. Din umplutura se opresc cateva linguri care se amesteca cu un varf de cutit de colorant rosu si cu zeama de la fructele de padure.

Umplutura alba se toarna peste blat si deasupra se pun cateva afine, apoi se introduce in cuptorul preincalzit pentru 10 minute, la temperatura medie.  Dupa acest timp se scoate tava si se toarna umplutura colorata, niveland usor. Se baga dn noua la cuptor pentru 45-50 minute, la temperatura mica-mdeie. Se lasa tava in cuptor pana la racire completa, apoi se transfera prajitura pe un platou si se baga la rece.

 Sosul de fucte:
Fructele se pun impreuna cu zaharul si amidonul intr-o cratita si se amesteca usos cu o lingura de silicon sau de lemn; dupa ce prinde putina consistenta se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
 Dupa ce este complet rece sepune sosul de fructe de padure si se pastreaza la rece pana la servire.