Mini tarte tatin cu capsune







      E weekend si m-am gandit sa va las ceva dulce, cu capsune, inainte sa treaca sezonul lor :) Acum gasiti peste tot capsune aromate, perfecte pentru aceste mini tarte.

    Mi se pare ca se anunta o vreme frumoasa, asa ca puteti sa va plimbati, pentru ca aceste tarte nu o sa va retina prea mult, nici sa le faceti nici sa le mancati.

    Se fac atat de rapid si sunt atat de bune incat o sa realizati ca lucruurile simple sunt cele mai bune!

Ingrediente:
300 g capsune
250 g aluat foietaj (cumparat)
50 g unt
100 g zahar

Mod de preparare:
Capsunele se curata si se taie in jumatati.
Intr-o cratita se pune zaharul, untul si capsunele; se lasa pe foc pana se topeste untul si se dizolva zaharul. In formele pentru mini tarte se aseaza cateva jumatati de capsune si putin sos, deasupra se pun cerculete de foietaj, bagand marginile in interior. Aluatul se inteapa si se baga in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute sau pana cand partea de sus este rumenita.
Se lasa sa se racoreasca, apoi se pune o farfurie deasupra si printr-o miscare brusca se rastoarna.
Se serveste cu inghetata de vanilie/capsune. 

E de recomandat sa nu faceti poze ca mine :)), inghetata se topeste repede :P 



Weekend placut!