Cupcakes cu vanilie si capsune




            Astazi este o zi speciala, Ziua copilului asa ca merita sa o sarbatorim, cu ceva dulce, colorat si pe placul copiilor :) 
Ce poate fi mai bun ca niște cupcakesi colorati si buni foc ?! :)

          Ceea ce imi doresc eu pentru toți copilașii este ca macar in aceasta zi sa le pregatiti ceva bun acasa si nu sa le luati toate prostioarele din oras, care 
nu le fac bine si nu sunt bune nici pentru adulti, cu atat mai puttin pentru ei.

         Cred ca merita sa le acordati putin timp in aceasta zi importanta si sa le pregatiti ceva dulce, orice doresc ei, dar sa fie facut cu dragoste :)

    Daca pregatiti ceva bun pentru ei, puteti inscrie reteta in concursul organizat pe blog: Concurs "Ziua copilului" - Naturelo va premiaza!

La multi ani tuturor copiilor!

Ingrediente:
Baza:
(12 bucati)
2 oua
150 g zahar
50 ml ulei
65 ml lapte batut
200 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita esenta de vanilie

Frosting:
(Bezea elvetiana)
3 albusuri
130 g zahar tos
210 g unt (80-82% grasime)
3 linguri gem de capsune
o picatura colorant roz(optional)
esenta de vanilie/capsuni

Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si zaharul se dizolva; se adauga laptele batut si uleiul. Faina se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si praful de copt; se cerne in compozitia lichida si se amesteca cu o spatula pana se omognizeaza. Se pune esenta de vanilie.
Tava de muffins se tapeteaza cu hartiute speciale si se umplu 2/3, pentru a avea 1/3 loc sa creasca. Se coc in cuptorul preincalzit, timp de 15-20 minute, la temperatura medie (nu trebuie sa se usuce foarte tare).
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Frosting:
(Bezea elvetiana)

Intr-un bol (de metal sau de sticla) se pun albusurile si zaharul si se amesteca putin. Intr-o tava inalta se pune apa, nu multa pentru ca nu trebuie sa atinga bolul. Cand fierbe se pune bolul deasupra si se amesteca cu un tel incontinuu pana se dizolva zaharul in totalitate(pentru a verifica asta se ia din albus intre degete si daca nu se mai simt granulele inseamna ca e gata).


      Se ia bolul de pe foc si se mixeaza la viteza maxima pana se raceste bolul (si amestecul) si se transforma intr-o bezea tare si lucioasa.

 In momentul in care bolul si amestecul sunt reci se adauga cate un cub de unt (scos din frigider cu cateva ore inainte, trebuie sa fie moale); nu se adauga un alt cub pana cand anteriorul nu este incorporat.
La un moment dat crema o sa fie moale, aproape lichida si cu aspect de crema taiata, dar nu va faceti griji, isi revine imediat si se transforma intr-o compozitie cremoasa.

 Dupa ce se termina cubuletele de unt se adauga extractul de vanilie, gemul de capsune si se mixeaza putin.
Crema se pune intr-un posh cu un dui in capat si se decoreaza cupcakesii raciti.


Se decoreaza dupa bunul plac, cu diverse decoratiuni.