Inghetata de ciocolata


    Ce ne dorim cel mai mult în zilele călduroase?! 
Sa mâncam o înghețată buna, nu?

            Știu ca e mai simplu sa o cumpăram, dar nu se compara cu cea facuta 
in casa, asa ca eu va propun o nouă reteta de 
înghețată, ușoara și foarteeee cremoasa.

         O puteţi păstra în congelator și sa o serviți ori de cate ori aveți 
pofta, fără a mai merge la magazinul de la colţ :)




Ingrediente:

4 galbenusuri
220 g zahar
1 lingura faina
350 ml lapte
450 ml frisca
200 g ciocolata neagra




Mod de preparare:

     Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga  faina si
laptele caldut si se omogenizeaza. 

         Amestecul se pune intr-o cratita, la foc mediu, amestecand incontinuu pana se formeaza un sos gros. 
      Aveti grija sa nu se prinda galbenusurile. Dupa ce se formeaza sosul, se ia cratita deoparte si se adauga ciocolata rupta bucati. Se lasa sa se raceasca amestecul.


        Frisca se bate spuma tare si se toarna treptat crema de ciocolata racita si se amesteca .

         Crema obtinuta se pune intr-o caserola si se da la frigider. Se mixeaza cu blenderul din ora in ora, de 3 ori,  pentru a sparge acele de gheata.

    Inainte de servire se tine 20-30 minute la frigider/ la temperatura camerei.




Va doresc o saptamana frumoasa!