Tort de inghetata cu bownie si caramel


 


Caldura mare zilele acestea si cred ca este doar inceputul :(
            Eu nu sunt fan vara, dar din cand in cand o mai pacalesc cu o inghetata racoritoare si cremoasa.
               Cred ca este una dintre cele mai cremoase inghetate si cea mai buna, mai ales 
ca are ingredientul meu preferat:
 caramelul!
              Cred ca si voua va place caramelul, iar daca nu va place eu zic sa mai incercati si aceasta reteta 
si va asigur ca o sa va cucereasca :)


Ingrediente:
5 galbenusuri
300 g zahar
600 ml lapte
4 linguri amidon
300 ml frisca lichida
1 portie caramel (reteta o gasiti aici)
3 bucati brownie (fara frosting)

Atata de cremoasa...


Mod de preparare:

        Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si totul se transforma intr-o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul si esenta de vanilie.

             Laptele incalzit se pune peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se toarna intr-o cratita. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu un tel, pana se ingroase, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga 2/3 din caramelul caldut si se amesteca bine.

         Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu crema racita. Crema obtinuta se pune intr-un bol si se lasa la congelator aproximativ o oa, apoi se scoate si se amesteca bine.

     O tava se tapeteaza cu folie alimentara si se toarna 1/3 din compozitia, bucati de brownie si putin carmel, apoi se continua la fel pana se termina inghetata, brownie si caramelul; se niveleaza si se baga in congelator pentru 2-3 ore.

         Cand este complet inghetata se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu frisca, caramel si faramituri de brownie.



Pofta buna!