Prajitura cu ciocolata si frisca


              Vara este pe sfarsite, cel putin calendaristic :) Ramane sa vedem daca o sa avem o toamna veritabila, asa cum imi place mie :)
          Cu zile mohorate si ploioase care sa ma faca sa ma gandesc la o prajitura buna, alaturi de o cafea sau o ciocolata calda.

     Vara asta am facut mai mult inghetata si deserturi rapide, asa ca a venit timpul prajiturilor consistente :)



Ingrediente:
3 oua
150 g ciocolata
90 ml lapte
85 ml ulei
80 g faina
200 g zahar
5 g praf de copt
1/2 lingurita esenta de vanilie

200 ml frisca
1 lingura smantana
fructe de padure




Mod de preparare:

Ciocolata rupta bucati se pune pe bain marie si se topeste. Se ia de pe bain marie si se adauga zaharul, apoi ouale, pe rand, pana se omogenizeaza totul. La sfarsit se adauga laptele si uleiul.  Faina se amesteca cu cacaua si se cerne in compozitie; se amesteca cu un tel.

O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia;. Se coace 30-35 minute in cuptorul preincalzit (trebuie sa fie putin rumenita pe margine, dar moale in mijloc). Se opreste focul si se lasa sa se raceasca, se decoreaza cu frisca (batuta spuma impreuna cu smantana) si fructe de padure.