Prajitura cu ciocolata, nuca si caramel




     Prajitura asta nu era programata pentru astazi, dar m-am gandit ca poate doriti sa faceti ceva bun pentru weekend si nu stiti ce :)
        Asta este fix ce trebuie, are toate ingredientele necesare pentru un desert de weekend perfect, cel putin pentru mine. Combinatia de ciocolata, mousse fin, caramel putin sarat si nuca este dementiala :)



Weekend placut!

Blat:
200 g faina
2 linguri cacao
150 g zahar
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
3 oua
180 ml lapte batut
80 ml ulei
1 lingurita esenta de vanilie
100 g nuca tocata

Mousse de ciocolata:
150 g ciocolata
50 ml frisca lichida
2 galbenusuri
10 g gelatina
100 g zahar
3 albusuri
150 ml frica

Caramel:
150 g zahar
100 ml frisca
75 g unt gras
1 praf de sare de mare

Glazura:
150 g ciocolata
75 ml frisca

nuca tocata

Blat:
      Toate ingredientele uscate se amesteca intr-un bol; peste ele se pun lichidele si se mixeaza putin, cat sa se omogenizeze. O tava mare(tava aragazului) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna aluatul. 
Se coace 15 minute in cuptorl preincalzit.

Mousse:
        Ciocolata se pune intr-o cratita impreuna cu 50 ml frisca si se amesteca pe foc mic pana se topeste; cat este calda, se adauga galbenusurile si 3 linguri de zahar pudra si se amesteca rapid. Gelatina se hidrateaza 10 minute, apoi se dizolva si se incorporeaza in ciocolata. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga treptat zaharul; se bate si frisca spuma tare.

          Crema de ciocolata, rece, se pune peste frisca si se omogenizeaza usor, cu o paleta, apoi se amesteca si cu albusurile batute spuma.

Caramel:
       Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul.

               Blatul se taie in 3 fasii, de lungimea si latimea unei tavi de chec.
     Se tapeteaza tava cu folie alimentara si se pune prima foaie, se insiropeaza putin, se pune jumatate din cantitatea de mousse de ciocolata, caramel (racit in prealabil) si nuca tocata, apoi blat, mousse, caramel, nuca si iarasi blat. 
       Se lasa la rece cel putin doua ore, apoi se rastoarna pe un gratar si se glazureaza. Se decoreaza cu nuca.