Gogosi pufoase






       Ma gandesc la gogosi de cateva zile, asa ca ieri am zis ca trebuie neaparat sa ma apuc de framantat :)
        Am facut niste gogosi pufoase, unele simple, altele cu nutella sau gem si unele ineluse.

       Va las si voua reteta poate profitati de vreme si va apucati de facut gogosi.

Ingrediente:
800 g faina+100 g
70 g unt
150 ml apa calduta
250 ml lapte caldut
2 oua
120 g zahar
40 g drojdie proaspata
esenta de rom/vanilie
coaja rasa de lamaie/portocala

 Mod de preparare:
     Drojdia se dizolva in apa calduta cu o lingurita de zahar si se lasa 10 minute sa dospeasca.     
        
        Ouale se amesteca cu zaharul, laptele, apa, untul topit si aromele. Se adaga si drojdia crescuta si se amesteca. Intr-un bol incapator se pune faina si se pune amestecul lichid in mijloc.

        Se framanta un aluatul (acesta nu trebuie sa fie lipicios) si se lasa intr-un loc calduros pana si dubleaza volumul.
         Se untinde aluatul pe masa infainata, se decupeaza cerculete si se lasa sa creasca pe masa de lucru 10-15 minute (acest pas este foarte important daca vreti sa aveti niste gogosi pufoase si nu goale in interior).
       Intr-o cratita se pune ulei si se incinge bine; Se pun gogosile si se rumenesc pe ambele parti, se scot pe hartie absorbanta, apoi se tavalesc prin zahar pudra.