Muffins cu ciocolata







           Se apropie Martisorul, asa ca eu va ofer cate un martisor dulce, cu gust de ciocolata ;)

          Atunci cand va este pofta de ceva dulce si rapid va recomand sa faceti muffins, cu orice !

 Se fac in maxim 30 de minute, cu tot cu copt.

               Recunosc ca noi ii devoram imediat, abia scosi din cuptor, dar sunt buni si a doua zi la cafeluta sau la ceai :)

Ingrediente:

2 oua
100 g ciocolata neagra
100 ml ulei
150 ml lapte
250 g faina 
125 g zahar
25 g cacao
 10 g praf de copt
1/2 lingurita esenta de vanilie


Mod de preparare:

Ciocolata tocata se pune intr-o cratita impreuna cu laptele si se incalzesc putin, pana se topeste ciocolata. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga ouale si si se amesteca bine.

Intr-un bol se pune faina, praful de copt, cacaua si zaharul; se amesteca.
Peste ingredientele uscate se adauga compozitia lichida si se omogenizeaza cu un tel sau cu mixerul. Se adauga extractul de vanilie.
O tava pentru muffins(12 buc) se tapeteaza cu hartiute speciale si se umplu formele 2/3. Deasupra se poate adauga cate o jumatate de lingurita de nutella sau gem si se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 15-18 minute, la temperatura medie.
Se lasa sa se racoreasca, apoi se scoate din forme.