Nu mai facusem de mult un cheesecake, desi il adoram :) Nu e un desert usor, trebuie sa asteptam mult dupa el pana se coace si apoi pana se raceste, dar merita asteptarea.
Il puteti face in n combinatii, de data aceasta am ales ciocolata si visine, combinatia perfecta.
Cu acest minunat desert dau startul primavrii, al anotimului mult asteptat :)
Va doresc o primavara minunata, cu zambete si multa liniste!
Ingrediente:
Blat:
150 g biscuiti
70 g unt
2 linguri cacao
Umplutura:
2 oua
500 g crema de branza
150 g zahar
2 linguri amidon
150 g ciocolata neagra
300 g visine
Sos de visine:
200 g visine
100 g zahar
50 ml apa
1 lingura amidon
Blat:
Biscuitii
se macina in robotul de bucatarie, se adauga cacaua, apoi untul topit.
Amestecul obtinut se pune in tava tapetata cu hartie
de copt(la baza) si unsa cu unt pe margini si se preseaza cu un pahar.
Pe margine se formeaza o bordura de 1-2 cm de biscuiti. Se pune in cuptorul preincalzit pentru 7 minute.
Umplutura:
Ouale
se mixeaza cu zaharul pana si dubleaza volumul si zaharul este
dizolvat, apoi se adauga crema de branza si se omogenizeaza.
Ciocolata se topeste pe bain marie si se adauga amestecului de branza, apoi se pune amidonul si se omogenizeaza.
Umplutura se pune peste blatul de
biscuiti, se pun visinele si se introduce tava in cuptor.
Tava se pune din nou in cuptor si se coace aprox 60 minute, la temperatuta medie-mica.
Sosul de visine:
Visinele
fara samburi, zaharul si apa se pun intr-o cratita pe foc si se fierb
la foc mic pana se topeste zaharul si incepe sa se lege sosul. Amidonl
se amesteca cu putina apa, apoi se pune in sosul de visine si se mai
lasa pe foc 1 mint, pana se ingroase.
Mousse-ul se serveste cu sosul de visine.
Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din tava si se decoreaza cu frisca si sos de visine.