Inghetata de vanilie cu cirese





               O inghetata cremoasa si delicioasa, aromata discret cu vanilie si marmorata cu sos de cirese.

       Verile trec mai usor cu o inghetata cremoasa. Eu sunt tot mai dezamagita de inghetata din comert, asa ca prefer sa o pregatesc acasa, cu ingrediente naturale.

        Daca pentru multi pare ceva complicat, mie mi se pare cel mai simplu desert, doar asteptarea este mai grea :)
Cum vara isi revarsa din nou caldura peste noi (eu nu sunt mare fan ) e bine sa avem tot timpul o cupa de la inghetata la indemana.


Ingrediente:
4 galbenusuri
400 ml lapte
200 g zahar
1 lingura amidon
1/2 pastaie de vanilie
sau 
1 lingura esenta

250 ml frisca

Sos: 1 borcan compot de cirese Naturelo
70 g zahar
1 lingurita amidon
1 lingura rom



Mod de preparare:

  Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si totul se transforma intr-o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul si pastaia/esenta de vanilie.

   Laptele incalzit se pune peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se toarna intr-o cratita. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu un tel, pana se ingroase, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se racesca. 

         Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu crema racita si se amesteca usor cu o spatula.

Sos:
Ciresele si jumatate din zeama de la compot se pun intr-o cratita cu zaharul si se fierb cateva minute; amidonul se ddizolva in doua linguri cu apa si se toana in fir subtire peste sosul de cirese. Se amesteca un minut pe foc, apoi se opreste focul si se adauga romul. Se lasa sa se raceasca complet.
 O tava se tapeteaza cu folie alimentara si se toarna compozitia in straturi de crema si sos de cirese si se marmoreaza usor cu o furculita, se niveleaza si se baga in congelator pentru 2-3 ore.
Se scoate din congelator cu 15 minute inainte de servire. 

Delicioasa si cremoasa!

Enjoy!