Carnati de porc cu sos de ceapa, vin rosu si piure de cartofi



Pentru acest weekend va propun sa incercati reteta acesta delicioasa, perfecta pentru o masa in familie.
Odata cu toamna apar poftele si nevoia de a consuma mai multe calorii, de a avea mese consistente, asa ca am pregatit o reteta pe cat de simpla, pe atat de buna.


Ingrediente:
Piure de cartofi:
1 kg cartofi
100 ml lapte
50 g unt
sare
patrunjel verde

Sos de ceapa caramelizata si vin:
3 cepe medii
2 linguri ulei
200 ml vin rosu
200 ml apa/supa
sare, piper
1/2 lingurita zahar
1 lingurita mustar

6 carnati de porc (de preferat proaspeti)


Mod de preparare:
Piure de cartofi:
Cartofii se curata, se spala si se fierb pana intra furculita in ei, apoi se scurge lichidul, se adauga retul ingredientelor si se paseaza cu un blender sau cu un tel pentru piure, pana obtinem un piure catifelat.

Sos de ceapa si vin:

Ceapa se taie julien; intr-o tigaie se incinge uleiu, se adauga ceapa si se gateste
20-25 minute pana deine aurie, dar nu arsa. In acest moment se adauga vinul, apa si condimentele. Se fierbe cateva minute, apoi se adauga mustarul si se asezoneaza dupa gust.

Carnatii se prajesc separat, apoi se adauga peste sosul de vin si se mai lasa cateva minute pe foc.

Se serveste sosul si carnatii alaturi de piureul de cartofi.

Pofta buna!