Pui fraged cu sos de smantana si cus cus





       Suntem mari consumatori de carne de pui si mereu incerc sa fac ceva nou si astfel nu devine rutina :)
 Din fericire am descoperita prepararea carnii de pui mai mult pe baza de aburi, la cuptor si evitam mereu sa o prajim.
        Astazi am ales sa rumenesc carnea putin in tigaie, apoi am gatit-o la cuptor. 

A iesit foarte frageda si delicioasa, iar combinata cu sos de smantana si cus cus a reprezentat un pranz consistent si apreciat :)

Ingrediente:
6 portii

Pui fraged:
1 pui/pulpe(~1,2kg)
sare, piper
1 lingurita boia dulce
cimbru uscat
1 lingura ulei
2 catei de usturoi
1/2 ardei rosu
1 ceasca apa

Sos de smantana:
1 ceapa mica
2 catei usturoi
200 ml apa
250 g smantana
1 lingurita amidon
sare, piper
marar tocat

Cus cus:
200 g cus cus
500 ml apa 
1/2 lingurita sare
piper
verdeata

Mod de preparare:
Pui fraged:

Puiul se transeaza, se spala si se usuca cu servetele absorbante. Intr-un bol se pun condimentele, usturoiul tocat si uleiul si se amesteca. Se pune carnea de pui si se amesteca bine cu acest amestec pana este complet acoperita.

Carnea condimentata se pune intr-o tigaie incinsa si se rumeneste carnea pe ambele parti, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. La sfarsit se pune apa si ardeiul rosu taiat fasii. 


Intr-o tava de ceramica se aseaza carnea si se toarna sosul format in tigaie si se introduce in cuptorul incins pentru 30-35 minute. Din cand in cand se intoarne carnea.

Sos de smantana:

Intr-o tigaie antiaderenta se pune o lingura de ulei si un cubulet mic de unt si se caleste ceapa si ustroiul tocate marunt, apoi se adauga apa calduta si se fierbe 5 minute. Smantana se amesteca cu amidonul si se toarna in tigaie. Amestecam cu o lingura si fierbem sosul 3-4 minute. Asezonam cu marar proaspat, sare si piper.

Cus cus:

Cus cus-ul folosit de mine este mai degraba un fel de paste, nu acel cus cus original, care este de fapt o cereala.
Asadar amestecam cus cus-ul cu apa fierbine, sare si piper si fierbem 8-10 minute pana este gata. Daca avem prea mult exces de apa, punem intr-o strecuratoare fina si scurgem lichidul. Cus cus-ul se pune intr-un bol si se afaneaza cu o furculita, se adauga verdeata.

Puiul se scoate din tava si se pune peste sosul de smantana; se lasa cateva minute acoperit pana se întrepătrund aromele, apoi se serveste alaturi de cus cus.