Pavlova (mini) cu mascarpone si capsune










In ultima vreme nu am mai avut timp si nici dispozitia necesara sa pregatesc vreun desert, dar ieri a fost o zi minunata de primavara care mi-a redat "pofta" de viata :)

   M-am decis sa fac o pavlova imaculata, imbogatita cu o crema delicioasa de mascarpone si capsune proaspete.

Un desert delicios si destul de simplu de facut(doar la copt puteti avea probleme daca aveti un cuptor care nu va asculta).
Cu acest desert sigur ii cuceriti pe cei dragi sau pe musfairi :)

Ingrediente:
6 mini pavlova
3 albusuri
150 g zahar fin
1 lingurita cream of tartar
1/2 pastaie de vanilie de vanilie

Crema:
250 g mascarpone
150 ml frisca lichida
2 linguri zahar pudra
1/2 pastaie de vanilie 

300 g capsune
miere/sirop de agave



Mod de preparare:

Se porneste cuptorul la 140/160 grade C.
            Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga treptat, cate o lingura de zahar, mixand incontinuu. Rezulta o spuma lucioasa si densa. Este gata atunci cand tot zaharul este dizolvat. Se adauga cream of tartar si semintele de vanilie si se omogenizeaza.
         O tava se tapeteaza cu hartie de copt pe si pune 6 linguri de bezea, lasand distanta intre ele. Le dam o forma rotunda folosind dosul unei lingurite.
 Se introduce in cuptorul preincalzit, la cea mai mica temperatura (100 grade C daca aveti cuptor electric) si usa intredeschisa (se pune o lingura de lemn si astfel ramane exact cat trebuie), timp de aproximativ 120 minute. 
   Incercati sa nu faceti curent in bucatarie in acest timp, pentru ca se creeaza temperatura necesara in toata bucataria si ea se usuca cat trebuie. 
Bezeaua trebuie sa fie alba si tare la atingere. Daca loviti cu o lingura suna a gol si in acest fel stiti daca este gata. Le lasati sa se racasca in cuptor.

Crema:

Branza mascarpone se amesteca cu semintele de vanilie si zaharul pudra, Frisca batuta se incorporeaza in crema de branza.

Peste fiecare cerc de bezea racit punem cate o lingura generoasa de crema si decoram cu capsune si miere.