Multi ani am mancat vanata doar ca salat si nu concepeam sa o gatesc in alt fel, dar acum vreo trei ani am descoperit cat de buna este vanata umpluta la cuptor, tocanita sau cu mult usturoi.
De asemenea aceste turnulete sunt delicioase si usor de preparat, pot reprezenta un pranz delicios sau o cina usoara.
Carnea de pui se poate înlocui cu ciuperci maruntite, asta daca vreti un peparat vegetarian sau daca nu aveti carne de pui la indemana.
5 turnulete
1 vanata mare ( aprox. 25 cm lungime)
1/2 piept de pui
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
1 cana apa
1/2 cana bulion
1/2 ardei capia
sare, piper
patrunjel verde
70-80 g cascaval ras
Mod de preparare:
Vanata se taie rondele. Un gratar de bucatarie se incinge bine si se pun rondelele de vanata pe care le lasam aproximativ 1 minut pe fiecare parte, pana se inmoaie putin.
Pipetul de pui se marunteste in robotul de bucatarie.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun intr-o lingura de ulei. Se adauga pieptul de pui maruntit si cateva fasii de ardei rosu. Se calesc putin impreuna, se adauga condimetele, apa si bulionul. Se fierbe amestecul pe foc mic pana scade putin.
In tava in care o sa coacem vinetele se aseaza 5 rondele de vanata (cele cu diametru cel mai mare), se pune o lingura din amestecul de pui si sos de rosii, se presara cascaval, apoi o noua felie de vanata, sos cu pui, cascaval, vanata si sos, iar la final cascaval ras.
Se procedeaza la fel cu toate cele 3 turnulete. In tava turnam restul de sos ramas si bagam la cuptor 35-40 minute.
In acest timp se topeste cascavalul si se inmoaie vinetele.
Se servesc atat calde cat si reci, simple sau cu sos de iaurt si marar.
Daca sunteti vegetarieni sau va doriti un preparat fara carne, folositi 150 g ciuperci maruntite.