Ador prajiturile umede de ciocolata, dar imi place sa simt si un strat crocant care se topeste in gura. Prajitura aceasta fara faina este perfecta, albusurile batute spuma si zaharul formeaza un strat crocant delicios.
La cuptor prajitura isi dubleaza volumul, apoi stratul crocant si crapat se lasa si puteti pune crema de mascarpone si fructele in mijloc.
Nu aveti nevoie de mult timp sa o pregatiti, iar satisfactia este maxima, o prajitura plina de ciocolata, umeda si crocanta in acelasi timp.
Ingrediente:
6 oua
250 g ciocolata neagra
120 g unt
180 g zahar
Crema:
125 g mascarpone
1 lingura zahar pudra
60 ml frisca batuta
capsune
cirese
Mod de preparare:
Ciocolata tocata se pune intr-un bol pe bain marie si se amesteca din cand in cand pana se topeste ciocolata. Se adauga untul si se omogenizeza.
Din cele sase oua, patru se separa. Albusurile se bat spuma tare cu o lingura de zahar. Ouale intregi si cele patru galbenusuri se mixeaza cu zaharul pana se dizolva, apoi se incorporeaza amestecul de ciocolata si unt. Se amesteca cu o spatula.
La sfarsit se incorporeaza spuma de albus, amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace la foc mediu 35-40 minute. Este gata cand deasupra este crapata si atunci cand o miscati, mijlocul prajiturii nu se misca foarte tare.
Lasati sa se raceasca complet (o sa cada invelisul crocant de deasupra).
Crema:
Branza mascarpone o amestecam cu zaharul pudra si putina vanilie, apoi adaugam frisca batuta si amestecam.
Peste prajitura rece pune crema de mascarpone si fructele.