Tiramisu cu cirese








     Un desert usor, cu aroma de vara si de vacanta. Un tiramisu aromat, cu un sos de cirese delicios :)
         Este un desert potrivit pentru un picnic daca il asamblati in borcane ce pot fi inchise. De asemenea este perfect pentru o masa cu prietenii daca nu aveti prea mult timp la dispozitie.

Ingrediente:

3 galbenusuri
150 g zahar
600 g mascarpone
200 ml frisca lichida
1 lingura lichior de cirese
20 piscoturi


Sos de cirese:

300 g cirese fara samburi
120 g zahar
40 ml apa
1 lingurita amidon
1 lingura lichior de cirese




Mod de preparare:

Sos de cirese:

Ciresele fara samburi, zaharul si apa se pun intr-o cratita si se fierb pe foc mic pana se inmoaie si lasa un sos generos. Amidonul il dizolvam in putina apa si adaugam peste cirese, amestecam incontinuu pana se ingroase si se transforma intr-un sos lucios. Adaugam o lingura de lichior de cirese.
Lasam sa se raceasca complet.

Crema:

Galbenusurile si zaharul se mixeaza aproximativ 10 minute pana se dizolva complet zaharul si obtinem o compozitie cremoasa.

Adauga branza mascarpone si mixam bine. Frisca batuta spuma se incorporeaza in crema de oua.

 Dupa preferinta se adauga lichior de cirese/visine sau esenta de vanilie.

Facem un sirop din apa, zahar si lichior de cirese.

Treceti piscoturile prin sirop, rupeti bucati si asezati in pahare/cupe, puneti o lingura generoasa de crema si o lingura cu sos si cirese, piscoturi, crema si sos de cirese.
Lasati la frigider cel putin o ora inainte de servire.