O inghetata extrem de aromata, cu stafide si rom.
Ingrediente:
5 galbenusuri
180 g zahar
2 linguri amidon
600 ml lapte
200 g ciocolata neagra
300 ml frisca lichida
2 linguri rom
100 g stafide
Mod de preparare:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si totul
se transforma intr-o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul si esenta
de vanilie.
Laptele incalzit se pune peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se
toarna intr-o cratita. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca
incontinuu cu un tel, pana se ingroase, apoi se ia de pe foc, se adauga ciocolata tocata si se amesteca; se lasa sa se racesca.
Stafidele se pun in rom si se lasa sa se hidrateze, apoi se adauga amestecul peste crema de ciocolata.
Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu crema racita . Compozitia se toarna in caserole, se niveleaza si
se baga in congelator pentru 2-3 ore.
Se scoate din congelator cu 15 minute inainte de servire.