O tarta deosebita, cu o crema de lapte fina si crusta crocanta. Am ales sa o servim alaturi de frisca batuta si pere caramelizate.
Imi pare rau ca nu am reusit sa o pun in evidenta asa cum merita, dar timpul pentru poze este aproape inexistent, asa ca am facut 2-3 poze pe fuga :)
In ciuda acestui lucru sper sa o încercați și sa va bucurați de ea!
Ingrediente:
Crusta:
180 g unt
300 g faina
1 praf de sare
1 lingurita zahar
45-50 ml apa rece
Crema de lapte:
6 galbenusuri
110 g zahar
150 ml lapte
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita amidon
nucsoara rasa (optional)
Decor:
caramel
pere caramelizate
frisca
Mod de preparare:
Crusta:
Punem untul rece, faina zaharul si un praf de sare in robot si pulsam de cateva ori pana obtinem un amestec nisipos. Adauga treptat apa rece pana incepe sa se lege aluatul in mici bulgarasi. Punem firimiturile pe o folie alimentara si le strangem intr-un cerc. Lasam aluatul cel putin o ora la frigider.
Dupa o ora scoatem aluatul si il intindem(fara sa il framantam), de 1 cm grosime si il asezam in tava pentru tarta. Eliminam marginile si intepam aluatul cu o furculita, din loc in loc. Punem la figider pana pregatim crema.
Crema de lapte:
Galbenusurile le amestecam cu zaharul, apoi adaugam amidonul si aroma preferata. Punem laptele si smantana pentru frisca si amestecam.
Turnam compozitia in tava, peste crusta cruda si dam la cuptor (preincalzit) pentru 35-40 minute, la teperatura medie. Este gata cand se rumeneste pe margini si deasupra. Lasam tarta sa se raceasca la frigider.
Decoram cu frisca batuta, caramel si pere caramelizate.